מקרן אינטראקטיבי בנקיו BenQ
מקרן אינטראקטיבי בנקיו BenQ – הבחירה החכמה לעולם ההוראה והעסקים
בואו נדבר תכל'ס – כשמדובר בטכנולוגיה שמניעה מצגות, שיעורים ודיונים, אין מקום לפשרות. מקרן אינטראקטיבי בנקיו BenQ הוא לא עוד גאדג'ט נוצץ שמרשים לכמה דקות ואז שוכחים ממנו. זה כלי עבודה אמיתי, כזה שגורם לכל סשן הדרכה או הרצאה להרגיש הרבה יותר דינמי, מדויק ומחובר לקהל. אני חייב לציין שכבר יצא לי לבדוק כמה מהדגמים המובילים בסדרה הזו – כמו ה-LH890UST עם טכנולוגיית הלייזר המרשימה שלו והיכולת להקרין ממרחק אפסי באיכות מטורפת של 4000 לומנס. וואו, זה פשוט משנה את כל חוקי המשחק.אבל מה באמת הופך את הסדרה הזו למיוחדת? בראש ובראשונה – יכולת האינטראקציה. לא מדובר פה רק על הקרנה איכותית או עיצוב אלגנטי (שאגב, גם זה יש בשפע), אלא על שילוב מלא של מגע וקישור בין המשתמש לתוכן עצמו. ממש כמו טאבלט על קיר בגודל ענק. בין אם אתם מנהלים כיתה תוססת עם תלמידים שלא מפסיקים לשאול שאלות או מציגים מצגת מול מועצת מנהלים לחוצה בזמן – האפשרות לשרבט, להדגיש ולהסביר תוך כדי תנועה משנה את כל הדינמיקה בחדר.
איך בוחרים את המקרן המתאים? ומה היתרונות הבולטים?
אז נכון שאנחנו בג'נרל מכונות משרד בע"מ מתמחים גם בפתרונות כמו מדפסת לייזר משולבת איכותית או מכונות צילום עסקיות גדולות, אבל דווקא בתחום של מקרנים ובפרט מקרני בנקיו – יש כאן משהו אחר לגמרי שקשה להסביר עד שלא חווים את זה בעצמכם. למשל דגם ה-BenQ MW853UST שהוא מקרן DLP אינטראקטיבי עם תמיכה ב-3D ותצוגת WXGA חדה במיוחד. הצבעים קופצים מהקיר, הטקסט חד כתער גם בתנאי תאורה לא אידיאליים, והתנועה חלקה כאילו אתם רואים סרט קולנוע.עכשיו תקחו לדוגמה מרצה באוניברסיטה: הוא עומד מול כיתה מלאה סטודנטים עייפים אחרי לילה של לימודים (או מסיבות…). איך הוא שומר על הקשב שלהם? כאן נכנס לתמונה מקרן אינטראקטיבי בנקיו BenQ עם "Ultra Short Throw" – כלומר יכולת הקרנה ממרחק קצר מאוד כך שאין צללים ואין סינוורים בעיניים שלו או של הקהל. הוא כותב על הלוח הדיגיטלי ביד אחת ומעביר שקפים בלחיצה ביד השנייה בלי לזוז מהמקום בכלל... ואם כבר הזכרנו נוחות שימוש – הדגם MW855UST Plus מגיע עם מערכת הפעלה ידידותית שמאפשרת חיבור קליל למחשב נייד, טאבלט ואפילו לסמארטפון!
אז למה דווקא בנקיו ולמה דווקא אצלנו?
אני יודע שיש המון מותגים בשוק (ושלא נדבר על ים האפשרויות בזאפ...), אבל כשאנחנו מדברים על שילוב מנצח בין איכות חומרה לבין פונקציונליות יומיומית אמיתית – קשה להתחרות במה שבנקיו מציעה בסדרת המקרנים האינטראקטיביים שלה. והאמת? זה אפילו לא רק עניין טכני אלא דרך מחשבה: השקעה בחוויית משתמש שהיא קודם כל נוחה, נגישה ואפקטיבית לטווח הארוך.אצלנו באתר 'ג'נרל מכונות משרד בע"מ', אנחנו לא רק מוכרים ציוד משרדי באופן אוטומטי – אנחנו חיים ונושמים אותו יום-יום מול לקוחות אמיתיים: בתי ספר, מוסדות ציבוריים ואפילו עסקים קטנים שרוצים פתרון מקצועי בלי לקרוע את הכיס. אנחנו מבינים שהבחירה במקרן דורשת התאמה אישית אמיתית – האם צריך 3D? האם יש הגבלת מרחק בחדר? כמה אור טבעי נכנס לחלל? בדיוק בשביל זה אנחנו פה לתת ייעוץ אישי ולעזור לכם לבחור נכון.
יאללה חברים, אם כבר להשקיע בטכנולוגיה שתיקח את העסק שלכם קדימה או תשדרג לכם את מערך ההוראה בכיתה בכמה רמות טובות מעל כולם – אז עדיף ללכת על בטוח ולקחת מקרן אינטראקטיבי בנקיו BenQ מהמקור הכי אמין שיש לו שנים של ניסיון בתחום הזה.
בקיצור? אם אתם עדיין מתלבטים בין עוד מדפסת שחורה לבנה לבין הפתרון שישאיר רושם גדול בהרבה מכל דף מודפס… אולי הגיע הזמן להכניס קצת צבע ודינמיקה לחיים שלכם עם אחד מהמקרנים המעולים של BenQ שאנחנו מחזיקים אצלנו באתר.
הכדור עכשיו במגרש שלכם!
שאלות נפוצות על מקרנים אינטראקטיביים מבית BenQ – כולל דוגמאות, ניסיון אישי ותובנות מהשטח
1. מה ההבדל בין מקרן רגיל לבין מקרן אינטראקטיבי כמו ה-BenQ LH890UST?
האמת? ההבדל הוא שמיים וארץ. מקרן רגיל בדרך כלל מקרין תמונה וזה כל הסיפור – אתה מציג, הקהל צופה, וזה נעצר שם. אבל עם מקרן אינטראקטיבי כמו ה-BenQ LH890UST, אתה לא רק מציג – אתה משתף פעולה עם המסך שלך. זה בעצם הופך את הקיר או הלוח שלך למסך מגע ענקי שאפשר לכתוב עליו, להזיז אובייקטים ויזואליים ולהגיב בזמן אמת למה שקורה בשיעור או בהצגה העסקית.מניסיוני האישי – כשהתקנו את הדגם הזה בבית ספר תיכון באזור המרכז, המורה דיווחה שזה שינה לה את כל הדרך בה היא מעבירה את השיעור. התלמידים השתתפו יותר, שאלו שאלות והיו הרבה יותר מרוכזים כי הם הרגישו שהם חלק מהתוכן ולא רק קהל פסיבי. יתרון נוסף הוא טכנולוגיית הלייזר שלו: 4000 לומנס זה עוצמת אור מטורפת שמאפשרת הקרנה ברורה גם באור יום בלי הצורך להחשיך לגמרי את החדר – שזה בונוס עצום בכל סביבת עבודה או לימוד.
2. האם כדאי לבחור במקרן עם Ultra Short Throw (כמו MW855UST Plus)?
שאלה מעולה – והתשובה היא כן, ובגדול! "Ultra Short Throw" אומר שהמקרן יכול לעמוד ממש קרוב לקיר (פחות מחצי מטר) ועדיין להקרין תמונה ענקית וברורה לחלוטין. הנוחות כאן לא נגמרת רק בזה שאין צורך לכבל לאורך כל התקרה או לסבול מצללים על המסך – אלא בעיקר בזה שאתה מקבל גמישות מדהימה בעיצוב חדרי ישיבות וכיתות.אני זוכר שהתקנו את דגם MW855UST Plus באחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בתל אביב, שם כל חדר ישיבות הוא בגודל ביצה קשה פחות או יותר... ברגע שהם הבינו שאין צורך לעצב מחדש חצי משרד בשביל הקרנה איכותית ושאין בכלל "סינוורים בעיניים" כשהם עומדים ליד המסך ומדברים מול הלקוחות – היה ברור להם שזה שווה כל שקל.
בנוסף לכך, הדגם הזה מגיע עם מערכת הפעלה חכמה ותמיכה בחיבור לכל מכשיר חיצוני תוך שניות בודדות – טאבלט, לפטופ ואפילו סמארטפון.
3. איך המקרנים מתפקדים בתנאי תאורה לא אידיאליים?
פה בדיוק נכנסת האיכות של בנקיו לתמונה (תרתי משמע). אחד היתרונות הבולטים של דגמים כמו ה-LH890UST וה-MW853UST זה ההתמודדות המצוינת שלהם עם אור סביבתי קשה. אני אישית הייתי בסיטואציות שבהן אי אפשר היה לחשוך לחלוטין את הכיתה בגלל חלונות גדולים וללא תריסים – ובכל זאת ההקרנה הייתה ברמה גבוהה מאוד: הטקסט חד כסכין יפנית וצבעים חיים כאילו מדובר במסך Full HD ולא הקרנה על קיר לבן פשוט.למען האמת? אפילו המרצים הכי סקפטיים שהכרתי הודו שיש פה שינוי אמיתי במשחק: הם הפסיקו להשתמש בלוחות מחיקים ועברו כמעט לגמרי לממשק של המקרן האינטראקטיבי כי הוא פשוט נוח יותר גם מבחינת ראייה וגם תפעול מול הקהל.
4. האם ניתן לשלב שימוש במקרני BenQ בסביבת לימוד קלאסית ללא הכשרה מיוחדת?
חד משמעית כן! וזה אחד היתרונות הכי חשובים בעיניי כמישהו שנתקל בהרבה לקוחות שחוששים מטכנולוגיה חדשה. בנקיו עשתה פה עבודה פנומנלית ביצירת ממשקים ידידותיים שגם מורים שלא רואים עצמם כ"גיקים טכנולוגיים", יכולים לעבוד איתם תוך דקות אחדות בלבד.אתם לא צריכים תואר במדעי המחשב בשביל להתחיל לעבוד עם זה: חיבור פשוט לחשמל ולמקור התוכן (USB/HDMI), לחיצה אחת ואתם בפנים. מערכת ההפעלה נבנתה במיוחד לשימוש חינוכי ופשוט מאפשרת לכם להגיע אל הכל במהירות בלי ללכת לאיבוד בשלל תפריטים מסובכים.
זוכר היטב בית ספר יסודי בצפון הארץ שבו התקנו כמה יחידות של MW853UST בשיתוף פעולה עם משרד החינוך. בתוך שבוע הצוות הפדגוגי כולו עבר להשתמש בהם כאילו היו שם מאז ומתמיד – עד כדי כך שזה זרם להם טבעי!
5. מה לגבי התחזוקה השוטפת לאורך זמן? זה נראה מוצר מורכב…
אז נכון שזה נשמע כמו מוצר שיעלה בהמשך ביוקר מבחינת תחזוקה, אבל בפועל? דווקא להפך! לדוגמה ה-LH890UST מבוסס לייזר ולא נורת UHP סטנדרטית ולכן אין צורך להחליף מנורות אחרי כמה מאות שעות שימוש כמו בדגמים הישנים יותר של פעם.בנוסף לכך רוב הדגמים מגיעים עם מערכת פילטר עצמי מובנית וניקוי עצמי לחלק מהרכיבים הפנימיים (כן כן!) כך שגם אם אתם שכחתם לנקות אבק מדי חודש – המכשיר נשאר יציב ועובד חלק לאורך שנים בלי לצפצף לכם על כל שטות...
זה נכון במיוחד עבור מוסדות ציבוריים ומערכת החינוך שבה תקציבים צמודים לזמן ולתחזוקה נמוכה היא יתרון מכריע בבחירה במוצר כזה לטווח ארוך.
6. האם קיימת תמיכה ב-3D ואיך משתמשים בזה בפועל?
זו שאלה שאני מקבל הרבה מהמורים למדעים וטכנולוגיה וגם אנשי מקצוע בתחום הרפואה שרוצים להציג מודלים מוחשיים לקהל שלהם בצורה קצת אחרת מהרגיל… אז כן! דגמים מסוימים בסדרה כמו ה-MW853UST תומכים לחלוטין בתוכן מסוג 3D באמצעות משדר ואמצעי צפייה ייעודיים (משקפי 3D סטנדרטיות שתואמות).השימוש די פשוט: מחברים מקור תוכן 3D דרך HDMI ומפעילים מצב תלת־ממד דרך הגדרות המכשיר – ומשם הכול הופך לחוויית צפייה מלהיבה במיוחד שמתאימה גם לילדים וגם למבוגרים כאחד.
אני חייב לציין שבאחת הסדנאות שעברתי בנושא בתיכון טכנולוגי — תלמידים שלא מצאו עניין בדרך כלל בהרצאות פתאום נהיו מרותקים למסך כשהמורה הציגה מודלים אנטומיים מסתובבים בתלת־ממד… זה פשוט רמה אחרת של הוראה!
המסקנה שלי מכל הניסיון הזה?
אם אתם עדיין שוקלים איזה סוג פתרון מתאים לכם — ההתלבטות הזו לגיטימית אבל אל תשאירו אותה תלויה באוויר יותר מדי זמן... בעולם שמשתנה במהירות כזו מטורפת וכל רגע נולד עוד כלי טכנולוגי חדש — דווקא הבחירה במשהו יציב, מוכח ואינטואיטיבי לעבודה יומיומית יכולה לעשות עבורכם הבדל אמיתי בין הרצאה ששוקעת להרצאה שממריאה.אז בקיצור? אם כבר ללכת על משהו שישדרג את הדרך שבה אתם מלמדים, מציגים או מוכרים רעיון — לפחות תלכו על בטוח ותבחרו באחד מהמקרנים המעולים שבנקיו מציעה אצלנו באתר בג'נרל מכונות משרד בע"מ.
השוואה בין מקרני בנקיו להקרנה מקרוב: LH890UST, MW853UST ו-MW855UST Plus
כשאנחנו מדברים על מקרנים להקרנה מטווח קצר מאוד – במיוחד כאלה שמתאימים לכיתות לימוד, חדרי ישיבות או אפילו שימושים עסקיים שונים – השם BenQ קופץ מיד לראש. שלושת הדגמים שנדבר עליהם כאן, ה-LH890UST, ה-MW853UST וה-MW855UST Plus, הם כולם נציגים מכובדים של הקטגוריה הזו. לכל אחד מהם יתרונות ברורים וגם נקודות שצריך לקחת בחשבון לפני שמחליטים באיזה מהם לבחור. בואו נעשה סדר.
BenQ LH890UST – טכנולוגיית לייזר וביצועים מרשימים
אז נתחיל מהכבד מבין השלושה – המקרן מבוסס הלייזר LH890UST. אני חייב לציין שכשהתנסיתי בו בפעם הראשונה, הרגשתי שמדובר בקפיצה טכנולוגית לא קטנה בכלל. קודם כל, הוא מקרין בעוצמת בהירות מרשימה של כ-4000 אנסי לומנס – שזה משמעותי כשמדובר בחדרים מוארים או סביבות עם תאורה טבעית קשה לשליטה. העובדה שהוא עושה את זה בטכנולוגיית לייזר ולא עם מנורת UHP רגילה היא לא רק גימיק שיווקי – זה פשוט אומר שהתחזוקה שלו נמוכה יותר והעבודה איתו הרבה יותר חלקה לאורך זמן.
אחת התכונות הבולטות ביותר כאן היא העדשה מסוג Ultra Short Throw ביחס הקרנה של כ-0.23:1. במילים פשוטות? אתם יכולים למקם את המקרן ממש כמה סנטימטרים מהקיר ולקבל תמונה ענקית בגודל של עד כ-100 אינץ' בלי צללים ובלי לסנוור אף אחד שעומד מול הלוח או המסך. האיכות הכללית מאוד חדה בגלל רזולוציית WXGA (1280x800), שהיא אמנם לא Full HD אבל בהחלט מספיקה לרוב יישומי ההוראה והמצגות.
אהבתי גם את התמיכה ב-HDBaseT שמאפשרת להעביר וידאו באיכות גבוהה יחד עם אודיו ושליטה – דרך כבל רשת אחד בלבד! אם אתם שוקלים להתקין את המקרן בצורה קבועה בחדר ויש לכם מערכת מורכבת יחסית – זו תוספת משמעותית מאוד מבחינת נוחות וחיסכון בכבלים.
BenQ MW853UST – אינטראקטיביות במחיר משתלם
עכשיו נעבור לדגם הבא בסדרה – ה-MW853UST. כאן מדובר במקרן מסוג DLP שגם כן תומך ביחס הקרנה קצר במיוחד (Ultra Short Throw), אבל הוא כבר מתפקד קצת אחרת ממה שראינו בלייזר הקודם. הטכנולוגיה פה מבוססת על נורת UHP רגילה מה שאומר שתצטרכו החלפה כל כמה אלפי שעות שימוש, תלוי בעוצמה שבה אתם עובדים.
היתרון הבולט כאן הוא כמובן התמיכה באינטראקטיביות מובנית, כולל אפשרות להשתמש בעטים אינטראקטיביים או אפילו מגע (עם ציוד מתאים). המשמעות? אם אתם מרצים שאוהבים להעביר שיעורים חיים על הלוח הדיגיטלי או שאתם מחפשים פתרון להוראה פעילה בכיתה חכמה – זו בהחלט אופציה ששווה לשקול ברצינות.
איכות התמונה ממש סבירה לרזולוציה של WXGA ויחס הניגודיות מספק תמונה חדה גם לטקסטים קטנים ולפרטים גרפיים מדויקים יחסית. התחושה הכללית היא שהוא נותן ערך מצוין למחיר ובפרויקטים חינוכיים גדולים שלא דורשים טכנולוגיית לייזר מתקדמת הוא יכול להיות פתרון מאוד פרקטי.
מה שפחות אהבתי זה הרעש בעת עבודה בעוצמה מלאה והתלות בתחזוקה שוטפת של הנורה… עדיין לא סוף העולם, אבל צריך לקחת את זה בחשבון כשחושבים לטווח ארוך.
BenQ MW855UST Plus – פתרון מקיף להוראה מודרנית
ועכשיו לדובדבן שבקצפת בכל הנוגע למערכות הוראה דיגיטליות מתקדמות: ה-MW855UST Plus הוא באמת מכונת הוראה משומנת היטב שמשלבת בתוכה גם הקרנה איכותית במיוחד וגם סט פיצ’רים עשיר שמתאים לעולם החינוך החדש.
קודם כל מדובר שוב במקרן Ultra Short Throw כך שאין צורך לדאוג למיקום רחוק מהמסך או ללכת שולל אחרי "מושגים מסובכים" בעולם ההתקנות… פשוט מתקינים אותו קרוב מאוד לקיר ומתחילים לעבוד.
כמו אחיו הקודם בסדרה (MW853), גם כאן מקבלים מערך אינטראקטיבי מלא ואפילו משופר יותר שמאפשר לתלמידים ולמורים לעבוד יחד על תכנים בזמן אמת עם דיוק גבוה ומענה טוב לתנועות כתיבה טבעיות.
דבר נוסף שעושה רושם אמיתי בדגם הזה הוא התמיכה בטכנולוגיות אלחוטיות מתקדמות והיכולת להתחבר במהירות לכל מקור תוכן כמעט שקיים היום בכיתה: מחשבים ניידים, טאבלטים ואפילו סמארטפונים.
אם מוסיפים לזה גם ממשקי HDMI כפולים וקישוריות LAN לשליטה מרכזית מרחוק, מבינים למה מנהלי בתי ספר ומרכזי הדרכה הולכים עליו בשתי ידיים.
נכון לעכשיו אני חושב שזה פתרון מעולה לא רק מבחינת חומרה אלא בעיקר בזכות החבילה הכוללת שהוא נותן מתוך קופסה אחת בלי יותר מדי כאבי ראש בדרך.
רק חשוב להגיד שהוא עדיין משתמש בנורת UHP ולא בלייזר כמו ה-LH890UST ולכן יש פה קצת תחזוקה לאורך זמן שכדאי להביא בחשבון מראש.
אז איך בוחרים ביניהם?
טוב... ברור שאין תשובה אחת שמתאימה לכולם כי הבחירה תלויה בצורך הספציפי שלכם ובתקציב שיש ברשותכם להשקיע מראש וגם בתחזוקה עתידית. אם אתם מחפשים עמידות לאורך שנים ורוצים ראש שקט בלי החלפות נורות תכופות ועבודה רציפה בכל תנאי תאורה כמעט – לכו על BenQ LH890UST עם טכנולוגיית הלייזר שלו והבהירות המרשימה.
מצד שני, אם האינטראקטיביות חשובה לכם ואתם רוצים לשלב בין תקציב מאוזן לפונקציונליות טובה בכיתה דינמית – שני הדגמים האחרים יתנו עבודה יפה מאוד: MW853UST יתאים יותר למוסדות שמחפשים מחיר אטרקטיבי ותכל'ס ביצועים בסיסיים טובים; ואילו MW855UST Plus יהווה קפיצת מדרגה למקומות שרוצים מערכת הוראה חכמה ועשירה באמת מכל הבחינות.
בקיצור? תחשבו קודם כל מה הכי חשוב לכם: עמידות? אינטראקטיביות? קלות התקנה? ואז יהיה הרבה יותר קל לתפור את הבחירה כמו כפפה ליד.
ואם כבר שאלתם אותי באופן אישי? אני הייתי הולך על ה-LH890UST דווקא בגלל השילוב של ביצועים גבוהים לאורך שנים וטכנולוגיה מתקדמת שמבטיחה שגם בעוד כמה שנים הוא יישאר רלוונטי לגמרי...
הכדור עכשיו במגרש שלכם.