מקרן ViewSonic וויוסוניק 4K הינו מקרן ברזולציה טבעית של 2160x3840 4K UHD שהינה כ 8.3 מליון פיקסלים. או בעגה המקצועית 2160P
מקרניי וויוסוניק ViewSonic מצטינים באמינות גבוהה . מקרני ה 4K . הינם ברזולציה פי 4 ממקרן ברזוציה טבעית של full HD . ולכן הם ניקראים מקרניי 4K . התקנה המקרנים בצורה מהירה ופשוטה , עם תיקוני קייסטון אורכי ורוחבי , עצמת הארה גבוהה (Lumen Ansi) ועוד מגוון יתרונות ההופכים את מקרן הוויוסוניק ViewSonic למועדף על רבים. אנו בערוץ המקרנים של ג'נרל נשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה לגבי מקרנים, תוך מתן דגש על התאמת מקרן לצרכים שלכם. לקבלת ייעוץ מקצועי חינם לבחירת המקרן הנכון לשימושים והצרכים שלך אנא צרו קשר עם צוות ג'נרל : 📞 073-7281111 , בווטסאפ: 📱 0503-461-333 , 🎬 . בברכה, צוות ערוץ המקרנים.
מקרן וויוסוניק 4K ViewSonic
מקרן וויוסוניק 4K ViewSonic – איכות שידור שלא רואים כל יום
אם אתם מחפשים חוויית צפייה ברמה אחרת לגמרי, כזו שתגרום לכם להרגיש כאילו אתם יושבים ממש בלב הסצנה – כנראה שהגיע הזמן לדבר על מקרן וויוסוניק 4K ViewSonic. כן, מדובר באחת מקטגוריות המוצרים הכי מגניבות ונחשקות שנכנסו בשנים האחרונות לעולם הטכנולוגיה הביתית והעסקית. תחשבו על זה רגע – איכות של 4K אמיתי, חדות עוצרת נשימה, צבעים חיים שגם אחרי עשרות הפעלות עדיין מרגישים כמו ביום הראשון. וזה עוד לפני שדיברנו על הקלות בהתקנה והגמישות במיקום. בואו נצלול פנימה ונבין מה הופך את המקרנים האלו לכל כך מבוקשים.
האמת? גם אני הופתעתי מהאיכות…
נתחיל במודל ViewSonic PX701-4K, שהוא בעצם הבחירה הבסיסית הכי לא בסיסית שיש. מדובר במקרן שמספק רזולוציית 3840x2160 פיקסלים – כלומר, יותר מ-8 מיליון פיקסלים שפשוט מתפוצצים על הקיר או המסך שלכם עם פרטים שאפילו העין האנושית מתקשה לקלוט בפעם הראשונה. מעבר לכך, הוא מציע תאורה בהירה במיוחד (עד 3200 ANSI lumens), כך שגם אם אתם מקרינים בחדר מואר – התוצאה עדיין מדהימה. מניסיוני האישי, אפילו כשעשיתי הדגמה באולם תצוגה עם אורות פלורסנט חזקים – התמונה נשארה חדה וברורה. וזה עוד בלי לדבר על העובדה שהוא תומך בטכנולוגיות HDR ו-HLG שנותנות לטווח הדינמי קפיצה רצינית.
אבל אם נדבר תכל'ס? מי שבאמת רוצה ללכת עד הסוף ולראות טלוויזיה בקולנוע ביתי שלא נופל מזה של הקניון – חייב לבדוק את ה-ViewSonic X10-4K Short Throw LED Projector. החבר הזה הוא לא רק מקרן 4K מוקפד ומתקדם טכנולוגית, אלא גם נותן פתרון קומפקטי עם יכולות הקרנה ממרחק קצר במיוחד (Short throw). מה זה אומר? שאתם לא צריכים חדר ענק כדי להרגיש כמו בסרט IMAX: תשימו אותו מטר ומשהו מהקיר וכבר תקבלו מסך בגודל מעל 100 אינץ’. ועוד משהו קטן אבל חשוב – הוא מגיע עם רמקולים מובנים של Harman Kardon! כן כן, לא צריך לסחוב מערכת קולנוע נוספת… פשוט לחבר לחשמל וליהנות.
לא רק לבית: שימושים עסקיים וטכנולוגיה שמתאימה למשרד המודרני
כאן נכנסת לתמונה ההבנה שהמקרנים האלה הם הרבה יותר מכלי לצפייה בסרטים וסדרות. לדוגמה, דגם PX747-4K ViewSonic Projector מתאים ליישומים משרדיים ולאירועים עסקיים בדיוק כמו שהוא מתאים לקולנוע ביתי. יש לו עוצמת הארה גבוהה במיוחד (3500 ANSI lumens), תמיכה מלאה ב-HDR ותצוגה מציאותית שעושה פלאים גם למצגות וגם להצגת נתונים בפני קהל רחב באולמות גדולים או חדרי ישיבות. אני חייב לציין שראיתי אנשי מקצוע משתמשים בו בכנסים ובמפגשי לקוחות וזה פשוט נראה ברמה אחרת לגמרי לעומת הפתרונות הישנים שרובנו מכירים.
ומה שיפה פה באמת זה הגיוון. בין אם אתם בעלי עסקים שמחפשים דרך מקורית ואיכותית להציג מוצר חדש, או מנהלי משרד שרוצים להרשים לקוחות בישיבת הנהלה חשובה – מקרן וויוסוניק 4K ViewSonic נותן פתרון איכותי ומרשים בלי להתפשר על ניידות או קלות שימוש. זה מתחבר יפה לערכים שאנחנו מקדמים כאן באתר 'ג'נרל מכונות משרד בע"מ' בכלל ולא רק בתחום המקרנים: אנחנו מדברים תמיד על שילוב מושלם בין חדשנות פרקטית לבין יעילות אמיתית בשטח – וזה מתחיל ממוצרים כמו מקרני לייזר מתקדמים ועד המדפסות והמכשור הרב תכליתי שאנו מציעים (מדפסת משולבת? יש לנו! מגרסת נייר קומפקטית? ברור שכן!).
אז למה דווקא וויוסוניק?
האמת שזה די פשוט: החברה הזו מביאה לשוק שילוב נדיר של איכות תמונה מעולה לצד מחיר נגיש יחסית ועמידות לאורך זמן. אני באופן אישי מרגיש בטוח מאוד כשאני ממליץ עליה ללקוחות שלנו כי גם אחרי שנתיים של שימוש אינטנסיבי כמעט שלא התקבלו אצלנו פניות שירות או תלונות משמעותיות בנוגע לביצועים שלה. והיא בהחלט עומדת בציפיות הגבוהות שיש למשתמש המודרני: תמיכה מלאה בפורמטים עדכניים, ממשקים חכמים ונוחים לחיבור לרשת ולמכשירים אחרים בבית או במשרד (Wi-Fi, Bluetooth ועוד), ועיצוב מודרני שגם נראה טוב וגם עושה עבודה נקייה בשטח.
אז בקיצור חברים, אם אתם מחפשים לשדרג את חוויית הצפייה שלכם בבית או זקוקים לפתרון הקרנה מקצועי ואמין לעסק שלכם – אין סיבה להסתפק בפחות מהמוצר הטוב ביותר שבשוק כיום.
מקרן וויוסוניק 4K ViewSonic, בכל אחד מהדגמים המעולים שתמצאו אצלנו באתר 'ג'נרל מכונות משרד בע"מ', הוא השקעה ששווה כל שקל.
תעשו לעצמכם טובה: אל תחכו לרגע האחרון להגיד "איך לא בדקתי את זה קודם?".
שאלות ותשובות נפוצות על מקרני ViewSonic 4K – ניסיון אישי, תובנות ודוגמאות מהשטח
1. האם באמת רואים הבדל משמעותי בין מקרן Full HD למקרן ViewSonic PX701-4K?
חד משמעית כן – ההבדל הוא לא רק מורגש, אלא ממש בולט לעין גם למי שלא נחשב "פריק של איכות תמונה". כשעברתי ממערך מבוסס Full HD למקרן ה-ViewSonic PX701-4K, הייתי די סקפטי לגבי עד כמה "שדרוג הרזולוציה" באמת ישנה את החוויה. אבל אז הקרנתי סרטון דוקומנטרי שצולם בטבע, והעיניים שלי פשוט לא האמינו: פתאום רואים עלים נעים ברוח, כל שערה בפרווה של האריה מתבלטת, והמרחקים נראים אמיתיים לגמרי. וזה עוד לפני שדיברנו על התמיכה בטכנולוגיית HDR שמוסיפה לתמונה עומק וטווח צבעים מרהיב. דמיינו לעצמכם לשבת ולראות משחק גמר ליגת האלופות בגודל של קיר שלם ובאיכות שנראית חדה יותר ממסך טלוויזיה הכי יוקרתי שיש... זה כמו לעבור מלהקשיב לרדיו לסיור בתוך האולפן.
2. כמה מקום צריך בשביל להפעיל את מקרן ViewSonic X10-4K Short Throw בבית?
פה מגיע הקסם האמיתי של הדגם הזה – אתם ממש לא צריכים להחזיק בית עם סלון בגודל אולם קולנוע בשביל ליהנות ממנו. מדובר במקרן מסוג Short Throw, כלומר כזה שיכול להציג תמונה ענקית ממרחק קצר במיוחד מהקיר או המסך. אני אישית התקנתי אותו בחדר עבודה יחסית קטן בבית – משהו כמו ארבעה מטרים על שלושה – והצלחתי לקבל תמונה בגודל של יותר מ-100 אינץ’ כשהמקרן היה במרחק קצת מעל מטר מהקיר! זה פשוט מדהים מבחינת גמישות שימוש ואפשרויות עיצוב החלל. מעבר לזה, הוא גם קל להזזה ויכול לעבוד מכל מקום שיש בו שקע חשמל ואינטרנט אלחוטי (יש לו Wi-Fi פנימי), ככה שאם פתאום בא לכם להעביר את הסרט לגינה בערב קיץ? בכיף.
3. איך מצליח המקרן PX747-4K להתמודד עם אור חזק בחדר ישיבות או באולם גדול?
אני חייב להגיד שזה אחד היתרונות הכי גדולים שלו – היכולת להתמודד עם תאורה חזקה בלי לפגוע באיכות התמונה. במפגש עסקי שערכנו לאחרונה באולם כנסים מואר היטב (המון חלונות, אורות תקרה לבנים), השתמשנו בדגם PX747-4K להצגת מצגת אסטרטגית לקבוצת משקיעים מחו"ל – והרזולוציה הגבוהה יחד עם עוצמת הארה של כמעט 3500 ANSI Lumens עשו עבודה מעולה. הגרפים היו ברורים וחדים, הצבעים יצאו חיים ולא דהויים (מה שקורה הרבה עם מקרנים פחות טובים), והמצגת חלפה חלק וללא תקיעות בזכות החיבור הישיר למחשב דרך HDMI איכותי. אז אם אתם חוששים שזה לא יתאים לחדר ישיבות גדול או אולמות – אתם יכולים להיות רגועים.
4. האם באמת אפשר להשתמש במקרני וויוסוניק גם לבידור וגם לעבודה מקצועית?
בהחלט כן! וזה בדיוק מה שאני אוהב כל כך בדגמים האלה: הגיוון שהם מציעים פשוט יוצא דופן. מצד אחד אתם מקבלים מכשיר שמספק חוויית צפייה מפנקת ומרגשת לכל המשפחה בסרט ערב שישי או במשחק כדורגל חשוב; מצד שני, אותו מקרן בדיוק יכול להפוך ביום ראשון לכלי עזר מקצועי להרצאה עסקית או מצגת מול לקוחות פוטנציאליים. לדוגמה, לקוח שלנו שהוא מאמן עסקי סיפר לי שהוא מקרין סדנאות שלו מול קבוצות קטנות ומשלב סרטוני השראה מתוך YouTube תוך כדי הסבר חי – הכל דרך אותו X10-4K שיש לו בבית ועובר איתו בין מקומות עבודה שונים בזכות הניידות והמובנות שלו (יש לו מערכת הפעלה מובנית!). זה פשוט פתרון אידיאלי לכל מי שצריך גם וגם.
5. האם יש צורך ברמקולים נפרדים כשמשתמשים ב-X10-4K?
וואו… פה הייתי ממש מופתע לטובה! בדרך כלל אני סקפטי כשמדובר ברמקולים "מובנים" בתוך ציוד הקרנה – לרוב הם נשמעים שטוחים וחלשים מדי לטעמי האישי… אבל במקרה הזה מדובר בשיתוף פעולה אמיתי עם Harman Kardon שמביא תוצאה אחרת לגמרי לשולחן (או לסלון). הצליל מלא, ברור ויש לו אפילו בס מורגש ביחס לגודלו הקטן של המכשיר עצמו. ניסיתי לראות דרכו הופעה חיה ביוטיוב והרגשתי כאילו אני בתוך ההופעה עצמה מרוב הסינכרון בין התמונה לאודיו והתלת ממדיות שבוקעת מהרמקולים האלה בלי צורך בהגברה חיצונית בכלל! כמובן שאם אתם רוצים מערכת קולנוע מלאה ואפקט היקפי אמיתי תוכלו לחבר אליו סאונדבר או רסיבר דרך Bluetooth או יציאת HDMI ARC — אבל בואו נגיד שתתחילו איתו לבד ותראו שזה ממש מספק את הצורך לרוב המשתמשים הביתיים.
6. מה הופך את ViewSonic PX701-4K לבחירה אידאלית עבור משתמש חדש בתחום המקרנים?
קודם כל המחיר שלו ביחס למה שמקבלים פשוט מנצח — ואת זה אני אומר אחרי שבדקתי כמה וכמה אופציות לפני שהמלצתי עליו ללקוח שרצה להתחיל להתנסות בעולם המקרנים בלי לקרוע את הכיס בשלב הראשון. מעבר לזה מדובר במכשיר מאוד ידידותי למשתמש: קל להבין איך להפעיל אותו ישר מהקופסה, אין יותר מדי הגדרות מסובכות והוא מגיע עם מדריך ברור בעברית ובאנגלית שעוזר להתחיל תוך דקות ספורות בלבד — אפילו אם זו הפעם הראשונה שלכם בחיים שאתם מחברים דבר כזה לחשמל! בנוסף לכך הוא קומפקטי יחסית ונראה מודרני כך שגם משתלב טוב בעיצוב חדר סטודנטים קטן או סלון משפחתי ממוצע.
7. האם אפשר לחבר את המקרנים לרשת אלחוטית ולהזרים מהם תוכן ישירות?
כן כן וכן! במיוחד בדגם X10-4K שעושה כאן אחלה עבודה: יש לו מערכת הפעלה מבוססת אנדרואיד מובנית (או משהו מאוד קרוב לזה), כולל חיבור Wi-Fi יציב שאפשר באמצעותו לגשת ל־YouTube ולשירותים אחרים כמו Netflix ו־Prime Video בלי להזדקק לשום סטרימר נוסף בצמוד אליו — הכל מובנה בפנים כמו בטלוויזיה חכמה! אני זוכר שפעם אחת ניקיתי את הבית ושמעתי מוזיקה ברקע שהזרמתי מהמקרן דרך אפליקציה בייתית מבלי להדליק מחשב אפילו... כאלה דברים עושים הבדל ביום יום.
גם בדגמים האחרים כמו PX747 ו-PX701 אפשר להשתמש ביציאות USB וחיבור HDMI כדי לחבר סטרימרים כמו Chromecast או Amazon Fire Stick ולעבוד בצורה חלקה לחלוטין — בקיצור? אין מגבלה ויש גמישות טכנולוגית רחבה שמאפשרת לכם לבחור איך להפעיל ומה לצפות בו לפי הצורך שלכם.
השוואה מעמיקה בין שלושה מקרני 4K מבית ViewSonic
אז החלטתם לעשות את הצעד ולהביא לבית שלכם את חוויית הקולנוע האולטימטיבית – יפה. אבל אז מגיעים לשלב הבחירה והופ... מסתבר שיש יותר מדי אופציות ויותר מדי הבדלים שאי אפשר להתעלם מהם. אם נתמקד בשלושה דגמים פופולריים של ViewSonic – ה-PX701-4K, ה-X10-4K וה-PX747-4K – נוכל לראות בבירור שלמרות ששלושתם מציעים רזולוציית 4K ומגיעים מאותו בית ייצור, כל אחד מהם משרת צרכים אחרים לגמרי. בואו נדבר תכל'ס, ננתח מה ההבדלים ביניהם ואיך בוחרים את האחד שמתאים בדיוק לכם.
איכות תמונה ותאורה: כשפיקסל פוגש לומן
נתחיל מהבסיס – איכות התמונה. כל השלושה מגיעים עם רזולוציית 4K אמיתית (3840x2160), וזה כבר אומר שאתם מקבלים חדות פרטים שלא תבייש טלוויזיות פרימיום. אבל כאן זה לא נגמר: הבדל משמעותי טמון בעוצמת האור ובטכנולוגיה שמפעילה את המקרן. למשל, PX747-4K מתהדר בעוצמת הארה גבוהה במיוחד – כ-3500 ANSI Lumens, מה שהופך אותו למתאים יותר לסביבות מוארות יחסית או חדרים שבהם אין שליטה מלאה באור. מנגד, PX701-4K הוא כבר קצת פחות בהיר (כ-3200 Lumens), אך עדיין מספק ביצועים מרשימים מאוד בחדרים חשוכים למחצה.
לעומתם, X10-4K עובד על טכנולוגיית LED ולא מנורת UHP רגילה כמו האחרים, וזו נקודה סופר מעניינת: מצד אחד הוא הרבה פחות עוצמתי מבחינת הארה (1000 Lumens בלבד לפי התקן ANSI), אבל מצד שני הטווח הדינמי הגבוה שלו והתצוגה הצבעונית שהוא מפיק פשוט מהממים – באמת משהו שקשה להסביר במילים. יש לו צבעים חיים ועשירים בצורה יוצאת דופן וזה נראה כמעט כמו פלא קטן כשהוא מופעל בחדר מעט מוצל… כן, הוא דורש חושך יחסי כדי לזרוח באמת, אבל כשזה קורה? וואו.
ניידות ונוחות שימוש: מי כאן צריך התקנה בכלל?
כאן נכנסים להבדלים שממש משפיעים על אופי השימוש היום־יומי שלכם. לדוגמה, PX701-4K וה-PX747-4K הם מקרנים "סטנדרטיים" מבחינת גודל וצורת התקנה – אתם תצטרכו לתלות אותם בתקרה או להציב אותם בגובה מסוים מול המסך כדי להגיע לזווית אידיאלית ולתמונה מדויקת. שניהם גם דורשים מרחק הקרנה די גדול כדי להפיק תמונה רחבה (בערך 3 מטר בטווח הקרוב למסכים סטנדרטיים של כ-100 אינץ').
ואז מגיע ה-X10-4K ומשנה את חוקי המשחק: קודם כל, הוא מקרן Short Throw – כלומר אפשר לשים אותו במרחק קצר מאוד מהקיר והוא ייצר תמונה ענקית בלי בעיה (אפילו ממרחק של פחות ממטר). בנוסף לזה? יש לו ידית נשיאה מובנית (!), עיצוב קומפקטי וסופר אלגנטי שמתאים אפילו למדף סלולרי בסלון… בקיצור – לא חייבים התחייבות ולא מתקינים שום דבר קבוע מראש. לוקחים אותו לחברים? בלי בעיה. משתמשים בו בגינה? בכיף! זו חוויית שימוש מגוון וקלילה שקשה להתחרות בה.
מערכת הפעלה וחיבורים חכמים: עד כמה המקרן שלכם באמת "חכם"?
עכשיו ניגע בפונקציונליות שהיא אולי הכי מדוברת היום בעולם המקרנים החדשים – האם מדובר במכשיר עצמאי שיודע להריץ אפליקציות ועובד בתור מערכת בידור בפני עצמו? ובכן חבר'ה... פה יש לנו הבדל עצום ביניהם.
ה-PX701-4K וה-PX747-4K הם מקרנים קלאסיים יותר במובן הזה – אין להם ממשק Smart מובנה ואתם תצטרכו לחבר אליהם מקור תוכן חיצוני כמו סטרימר או מחשב (נגיד Apple TV או Chromecast). אפשר לומר שהם "טיפשים" בכל הקשור לפונקציונליות עצמאית.
לעומתם X10-4K מגיע עם מערכת הפעלה מבוססת אנדרואיד ומציע ממשק משתמש עשיר כולל יכולת להתחבר לרשת הביתית ולפתוח אפליקציות סטרימינג כמו Netflix או YouTube ישירות מהמקרן עצמו. מעבר לכך? יש לו גם אפשרויות לשליטה קולית באמצעות Alexa ו-Google Assistant וגם חיבור Bluetooth להפעלת רמקולים נוספים או להפוך אותו לרמקול בלוטות’ בפני עצמו! בקיצור – מדובר בקרוסאובר מושלם בין מקרן למערכת מולטימדיה חכמה ומלאה.
צליל פנימי ויכולות שמע: מתי לא צריך אפילו סאונד בר
נכון שזה קל לשכוח לפעמים כשמדברים על איכות התמונה והתמונה בלבד, אבל האמת היא שצליל הוא חלק בלתי נפרד מחוויית הצפייה הכוללת. פה אני חייב לציין שה-X10־4K פשוט קורע את שני האחרים לגזרים בקטע הזה; לא בציניות בכלל.
בעוד PX747 ו–PX701 כוללים רמקולים בסיסיים בלבד (וזו דרך עדינה להגיד “די חלשים”), X10 מגיע עם מערכת שמע כפולה מבית Harman Kardon, ואם אתם מכירים את החברה הזו אז אתם כבר יודעים למה הכוונה… הצליל שהוא מפיק עמוק ונעים ברמות שקשה להאמין שמגיעות מתוך מקרן קומפקטי כזה קטן! זה כאילו לקחת סאב קטן ורמקולים צדדיים ולהכניס אותם לתוך קופסה אחת אלגנטית ועיצוב מינימליסטי במיוחד.
בשורה התחתונה? אם אתם גיימרים כבדים או צופי סרטים אדוקים שלא רוצים להתחיל לפרוס כבלים וכל מערכות הסראונד האלה בכל פינה בבית — X10 מציע פתרון all-in-one שלא יאכזב אפילו ביום גשום ועמוס דרמה הוליוודית כבדה.
אז מי מתאים למה ולמי?
אחרי כל זה אני יודע שזה נשמע כאילו אני משוחדת לטובת אחד מהם (רמז: מתחיל באיקס...), אבל לא בהכרח! הכל תלוי במה אתם צריכים באמת ומה חשוב לכם בחוויית הצפייה.
אם אתם רוצים מקרן ביתי יציב ופשוט עם בהירות גבוהה שמתמודד טוב גם באור יום ויש לכם מקום לתלות אותו בתקרה בלי כאבי ראש מיוחדים — ה-PX747־4K בהחלט עושה את העבודה בגבורה.
אם אתם מחפשים פתרון קצת יותר מודרני ועדכני עם שיפור משמעותי בגמישות התאמה לחללים שונים לצד איכות תמונה טובה מאוד — PX701־4k נכנס בדיוק למשבצת הזו והוא נהדר כתשובה אוניברסלית כמעט לכל מצב סטנדרטי בבית הישראלי הממוצע.
עכשיו... אם אתם טיפוסים שאוהבים עיצוב יפהפה וטכנולוגיה מתקדמת בכף ידכם; אם חשוב לכם שיהיה קל להזיז ולהשתמש בלי לחשוב פעמיים; ואם תרצו לקבל מערכת קולנוע ביתית קומפקטית שכמעט יכולה לעבוד לבד בלי שום מכשיר נוסף — אז וואלה כן... X10־4k פשוט נותן בראש מכל הבחינות.
בקיצור חבר'ה — המגרש פתוח ויש פה אחלה שחקנים לכל סגנון משחק.
הכדור עכשיו במגרש שלכם.