כאשר בוחרים מגרסת נייר פתיתים יש לקחת בחשבון מספר פרמטרים כמו תדירות השימוש במכשיר,גודל,משקל מחיר ועוד
ברוב המשרדים והעסקים תמצאו לפחות מגרסת נייר אחת ישנם 2 סוגים עיקריים של מגרסות מגרסת נייר אישית ומגרסת נייר
משרדית עוד 2 סוגים פופלאריים הם מגרסת נייר רצועות ומגרסת נייר פתיתים ההבדלים בינהם הם רמת האבטחה כאשר במגרסת נייר
פתיתים הרמת אבטחה היא גבוהה מהסיבה שהנייר נגרס לחתיכות קטנות יותר לייעוץ התקשרו אלינו למספר 0737281111
מגרסת נייר פתיתים
מגרסת נייר פתיתים – פתרון מושלם לאבטחת מידע בג'נרל מכונות משרד בע"מ
בואו נדבר תכל'ס – אם יש דבר אחד שאסור לזלזל בו במשרד, זה אבטחת המידע. לא משנה כמה אתם מסודרים, כמה המדפסת המשולבת שלכם מתקדמת או כמה המקרן בחדר הישיבות חדשני – ברגע שנייר עם מידע רגיש עף לפח כמו שהוא, מישהו עלול לשלם על זה ביוקר. וזה בדיוק המקום שבו נכנסת לתמונה מגרסת נייר פתיתים. זו לא סתם עוד גאדג'ט משרדית, אלא כלי עבודה קריטי שמגן עליכם ועל העסק שלכם.
האמת היא, שלפני כמה שנים גם אני חשבתי שמספיק לקרוע דפים לחתיכות ביד – "מי כבר יחפש בפח שלנו?", אמרתי לעצמי. היום ברור לי שזו היתה תמימות במקרה הטוב ורשלנות במקרה הרע. השוק היום מלא במידע רגיש: דו"חות כספיים, פרטי לקוחות, חוזים ועוד אינספור מסמכים שהייתם מעדיפים שלא יראו אור יום אחרי שהם כבר לא דרושים לכם. לכן אנחנו באתר 'ג'נרל מכונות משרד בע"מ' החלטנו לקבץ במקום אחד את כל הפתרונות הכי טובים שיש – עם דגש על איכות, יעילות ואמינות – כדי שתוכלו לבחור בנחת את הפתרון שמתאים בדיוק לצרכים שלכם.
היתרונות של מגרסת נייר פתיתים לעומת שיטות גריסה אחרות
אז למה דווקא מגרסת פתיתים? ובכן, בניגוד למגרסה רגילה שפשוט חותכת רצועות לאורך (מה שניתן עדיין להרכיב כמו פאזל אם ממש רוצים), מגרסת פתיתים עושה עבודה הרבה יותר יסודית: היא טוחנת את הנייר לפתיתי נייר קטנטנים ובלתי מזוהים כמעט לחלוטין. זה קצת כמו ההבדל בין לקרוע משהו ביד לבין להעביר אותו דרך בלנדר במהירות גבוהה – התוצאה פשוט שונה לגמרי.
המגוון באתר שלנו כולל דגמים שמתאימים לכל צורך ולכל תקציב. לדוגמה: ה־Fellowes AutoMax 600M, שהיא מכונה רצינית ברמה משרדית גבוהה במיוחד עם P5 Security Level, מתאימה למחלקות שרוצות לעבוד בראש שקט וללא התעסקות מרובה. מצד שני, למשרדים קטנים או לשימוש אישי יותר בבית תמצאו אצלנו גם את HSM X5 הקומפקטית או את Jinpex BP-4018M, שמציעה ביצועים יפים במחיר משתלם במיוחד.
שיהיה ברור – מגרסת נייר פתיתים אולי נשמעת כמו משהו קטן ושולי לעסק גדול, אבל בפועל זו אחת ההשקעות הכי חכמות שתעשו השנה. הרי אין שום טעם להשקיע במדפסת לייזר משוכללת או במכונת צילום מהירה אם בסוף אתם זורקים לפח מסמכים שלמים בלי לחשוב פעמיים.
איך לבחור את המגרסה הנכונה עבורכם?
בחירת מגרסה יכולה להיות עניין די מבלבל בהתחלה – כי בואו נגיד את האמת: זה לא מוצר שאנחנו קונים כל יום... אבל אם תרשו לי להקל עליכם רגע – יש כמה שאלות פשוטות שכדאי לשאול לפני שמחליטים:
- כמה משתמשים הולכים להפעיל את המכשיר בשוטף?
- איזה נפח גריסה אתם צריכים ביום?
- האם חשוב לכם שהמכשיר יהיה אולטרה-שקט כדי להתאים לסביבת עבודה רגישה לרעש?
- מהי רמת האבטחה שאתם מחפשים (P3? P4? P5)? ככל שהמספר גבוה יותר – הפתיתים קטנים יותר והמידע מאובטח יותר.
- ומה לגבי תחזוקה? האם קל לרוקן ולנקות?
ברגע שיש תשובות לשאלות האלה, הבחירה הופכת הרבה יותר פשוטה. למשל: משרדים בינוניים עד גדולים יכולים ללכת ישר על ה־Fellowes 325CI, שהיא חמורה אמיתית עם קיבולת של כ-83 ליטר ושימוש מחלקתי מרובה עובדים; לעומת זאת משתמש ביתי יכול בקלות להסתפק בדגם כמו LX65 Fellowes, שהוא קטן יחסית אבל מציע גריסת פתיתים מדויקת בקצב מהיר למדי.
"אם כבר מתקנים משרד – אז עד הסוף"
אני תמיד אומר ללקוחות שלי: כשאתם חושבים על ציוד למשרד החדש שלכם או רוצים לשדרג את הקיים – תחשבו רחב. אל תעצרו רק במדפסות ובמקרנים (אגב כן, יש לנו גם מדפסות לייזר חדשניות ומקרני לייזר עוצמתיים במחירים מצוינים). סדר וארגון מתחיל בפרטים הקטנים: מכונת צילום טובה היא חלק מהמערך; אבל כך גם העט הנכון לידכם... וגם כמובן מגרסה אמינה שתשרת אתכם לאורך זמן ותגן על הפרטים הקטנים והרגישים באמת.
הרבה לקוחות מספרים לי שבחרו קודם כל מסך גדול לחדר ישיבות ומדפסת צבעונית למזכירות ורק בדיעבד הבינו שחסר להם משהו חשוב בלוגיסטיקה של היום־יום… וזה תמיד נגמר באותה קריאת טלפון "תגיד... איזה מגרסה היית ממליץ לנו?". אז הנה התשובה שלי מראש: אם אתם רוצים לבצע עבודה נקייה ואחראית מהיסוד ועד הטופינג האחרון – אל תדלגו על זה!
המבחר כאן בג׳נרל הוא עצום ומעודכן באופן שוטף; ממוצרים בסיסיים ועד מפלצות גריסה כמו ה־Fellowes 425CI 121 ליטר . בקיצור? תבחרו נכון ותישנו טוב בלילה!
השורה התחתונה? פשוט לגרוס חכם.
בסופו של דבר הכל מסתכם בזה: הצורך לגרוס קבוע ויש לו פתרון חכם ופשוט בשם 'מגרסת נייר פתיתים'. פתרון שלא דורש תחזוקה רבה מדי ולא מצריך ללמוד מדריכים ארוכים באנגלית... פשוט לבחור ולהשתמש! הצוות שלנו כאן בג׳נרל מכונות משרד בע"מ ישמח לעזור לכם להתאים בדיוק את הדגם שמתאים לעסק שלכם לפי גודל הפעילות וסוג המסמכים שאתם מטפלים בהם ביום-יום.
אז יאללה, הכדור עכשיו במגרש שלכם!
אל תחכו לרגע שבו תצטרכו להסביר למה מסמך חשוב הגיע לידיים הלא נכונות — תפעלו מראש והצטיידו באחד הכלים הכי חיוניים שכל משרד צריך.
אנחנו כאן בשבילכם בכל שאלה,
– צוות ג׳נרל מכונות משרד בע"מ
שאלות נפוצות על מגרסות נייר משרדיות – תשובות מהשטח
איך אני יודע אם אני צריך מגרסה אישית או מחלקתית?
שאלה ששומעים לא מעט, ובצדק. הבחירה בין מגרסה אישית למחלקתית תלויה בעיקר בהיקף השימוש ובכמות האנשים במשרד שלכם. מניסיוני, ברגע שיש יותר משלושה אנשים שמדי יום צריכים לגרוס מסמכים, כבר שווה לשקול לעבור למכשיר מחלקתי. לדוגמה, אם אתם משרד עורכי דין קטן עם שני עובדים – ה־Fellowes LX65 תעשה את העבודה יופי: קומפקטית, קלה לתפעול ועם נפח סביר של 22 ליטר. מצד שני, בארגון עם תנועה גבוהה של מסמכים – כמו משרד רואי חשבון עם כמה מחלקות – אין בכלל מה לחשוב פעמיים: הדגם Fellowes 325CI (עם קיבולת של 83 ליטר) הוא פשוט מפלצת עבודה וישרת את הצוות בלי עיכובים ובלי תקלות.
עד כמה באמת חשובה רמת האבטחה (P-Level) בבחירת מגרסה?
התשובה הקצרה? מאוד! והארוכה? זה תלוי בסוג המסמכים שאתם מתמודדים איתם ביומיום. למשל, אם אתם מתעסקים רק בטפסים פנימיים או חומרי פרסום ישנים – רמת P3 או אפילו P4 יכולה להספיק. אבל אם מדובר בפרטי לקוחות, חוזים משפטיים או מידע רפואי – אין להתפשר על פחות מ־P5. מגרסות כמו Fellowes AutoMax 600M, שמציעה גריסה לרמת Micro-Cut לפי תקן P5, הן לא רק משוכללות אלא גם מבטיחות שהמידע ייהרס בצורה כזו שלא ניתן יהיה לשחזר אותו אפילו לא בהזמנה מיוחדת... תאמינו לי – נתקלתי פעם בלקוח שכמעט איבד חוזה גדול בגלל גריסה חובבנית מדי.
מה ההבדל האמיתי בין Fellowes LX45 לבין LX65?
זו שאלה שאני מקבל הרבה כשאנשים מתלבטים בדגמים הקטנים יותר של פלוז האישיות. אז ככה: שני הדגמים הם אופציות נהדרות למשרדים קטנים או משתמשים בודדים בבית ובאים עם עיצוב מודרני ונוח מאוד לשימוש. ההבדל המשמעותי טמון בנפח וביכולת הגריסה הרציפה. ה־LX45 מגיעה עם סל איסוף קטן יחסית של 17 ליטר ומתאימה לשימוש קל עד בינוני; ה־LX65, לעומת זאת, מציעה כבר נפח של 22 ליטר ויכולה לגרוס לזמן ארוך יותר בלי הפסקה לצינון. בקיצור – למשתמש מזדמן ה־LX45 תספיק לחלוטין; אבל אם אתם יודעים שתשתמשו במגרסה כמה פעמים ביום באופן עקבי – לכו על ה־LX65 ותודו לי אחר כך.
האם כדאי להשקיע במגרסת פתיתים גדולה כמו Jinpex JP-520C או להסתפק בדגם בסיסי יותר?
תלוי באופי השימוש ובתקציב כמובן. ה־Jinpex JP-520C, עם סל איסוף של כ-53 ליטר וטכנולוגיית פתיתים ברמה גבוהה מאוד, היא בחירה מעולה למשרדים בינוניים שמטפלים בהרבה ניירת רגישה ולא רוצים להתעסק כל רגע בריקון הסל או בתקלות מכניות קטנות. מצד שני, אם אתם עסק קטן שעובד בעיקר דיגיטלית ומדי פעם צריך לגרוס פה ושם מסמך אחד או שניים – אפשר לגמרי ללכת על משהו פשוט וזול יותר כמו ה־HSM X5. אני זוכר לקוח שעשה בדיוק את זה: התחיל ממכשיר קטן ואז כשהמשרד גדל עבר ישר ל-Jinpex הגדולה ואמר שזה היה אחד השידרוגים הכי טובים שלו באותה שנה.
כמה רעש עושה מגרסה והאם זה מפריע בעבודה?
שאלה מצוינת וחשובה במיוחד אם סביבת העבודה שלכם רגישה לרעש – נגיד חדר ישיבות סמוך לדלפק הקבלה וכו'. אז לא כל המגרסות נולדו שוות מבחינת רעש: חלק מהמכשירים הבסיסיים יכולים להישמע כאילו יצאתם לטחון קרח בבלנדר תעשייתי... אבל יש דגמים שמגיעים עם מנועים שקטים במיוחד וטכנולוגיות להפחתת רעשים בזמן הגריסה. לדוגמה, דגם כמו ה-Powershred® LX221 Micro-Cut Shredder, שהוא גם יעיל וגם שקט באופן יוצא דופן בזכות המנוע החכם שלו והעיצוב הסגור היטב מסביב לתא הגריסה. הייתי אצלי במשרד בשיחה טלפונית בזמן שהפעלנו אותו ליד ולא שמעתי כמעט כלום!
כמה תחזוקה דורשת מגרסת נייר מודרנית? האם זה מסובך?
האמת? הופתעתי לגמרי כשניסיתי בעצמי לתחזק מגרסה בפעם הראשונה... חשבתי שזה יהיה סיפור עם החלפת חלקים וריח שמן בכל מקום – אבל בפועל מדובר בתחזוקה ממש מינימלית ברוב הדגמים הטובים שיש כיום בשוק. רוב המכשירים כוללים חיווי ברור כשהסל מלא ויש כאלה שגם עוצרים אוטומטית כדי שלא יקרה עומס יתר (כמו אצלנו במקרה של Fellowes AutoMax). פעם בכמה זמן כן כדאי להשתמש בשמן מיוחד לגריסת פתיתים כדי לשמור על הסכינים חדים ופעילים לאורך זמן; זה משהו שאפשר לסיים תוך פחות מדקה אחת וזה באמת "בקטנה". טיפ אישי? תמיד תחזיקו בקבוקון קטן כזה לצד המכשיר ותנו לו טיפול קצר כל שבועיים–שלושה.
אם כבר משקיעים במפלצת כמו Fellowes 425CI 121 ליטר– מה היתרונות האמיתיים לעסק?
וואו! קודם כל – מדובר באחת המגרסות הכי מרשימות שפגשתי מקרוב. זו לא סתם עוד מכונה אלא יחידת גריסה רצינית שמתמודדת בקלילות עם כמויות גדולות מאוד של נייר ביום אחד בלי למצמץ בכלל… היתרונות הברורים הם קיבולת עצומה (121 ליטר!), יכולת לגזור גם דיסקים וכרטיסי אשראי ויש אפילו תא מיוחד לביצועים רציפים לאורך שעות עבודה מלאות בלי הפסקות לצינון מנוע בכלל! לקוח שלי מתחום הביטוח סיפר לי שהוא התקין אותה במחסן המסמכים הראשי שלהם וכל המחלקה פשוט התאהבה בה מיד: עמידה בלחץ גבוה בצורה מדויקת ומיטה אמינה לכל פיסת מידע שעוזבת את העסק בדרך הנכונה ביותר.
בקיצור? אם אתה עסק שיושב על הררי מידע יום אחרי יום ואבטחת המידע שלך בראש סדר העדיפויות = זו השקעה שמחזירה את עצמה מהר מכל בחינה שהיא.
אז כן חברים,
גם בתחום שנראה אולי טכני ויבש יש הרבה מקום לבחירה מושכלת המבוססת על צרכים אמתיים ועל ניסיון מהשטח –
ואל תשכחו שאם נשארתם עם שאלות נוספות - אנחנו תמיד זמינים לעזור!
– צוות ג׳נרל מכונות משרד בע"מ
השוואה בין מגרסות נייר משרדיות ואישיות – מבט מעמיק על 9 דגמים מובילים
בואו נדבר תכל'ס – מגרסת נייר אולי לא נשמעת כמו גאדג'ט סקסי, אבל בעולם שבו פרטיות ומידע רגיש הם שם המשחק, זו אחת ההשקעות הכי חשובות שאתם יכולים לעשות למשרד. זה כבר מזמן לא עניין של רק לקרוע כמה מסמכים ישנים. היום מדובר בטכנולוגיה מתקדמת, רמות אבטחה שונות, נפחים משתנים ותכונות חכמות שיכולות לחסוך לכם לא רק זמן, אלא גם כאב ראש מיותר. יאללה, בואו נצלול להשוואה בין תשעה דגמים בולטים של מגרסות מחברות אמינות כמו Fellowes, HSM ו-Jinpex.Fellowes AutoMax 600M – הגדולה השקטה והחכמה
האמת? הופתעתי לגמרי מהמכונה הזו. מדובר כאן במפלצת שקטה – מגרסה אוטומטית שמתאימה למשרדים בינוניים עד גדולים עם נפח עבודה אינטנסיבי במיוחד. AutoMax 600M יכולה לגרוס עד 600 דפים בהזנה אוטומטית או 14 ידנית – וזה המון! פלוס עצום הוא שהיא עושה את העבודה עם חיתוך Micro-Cut ברמה P5 – כלומר היא הופכת כל פיסת נייר ל"פתיתים" קטנים בגודל אבקה כמעט. שורה תחתונה? הפרטים שלכם הולכים להיעלם לתמיד.המיכל שלה בנפח של כ-83 ליטר מאפשר עבודה ממושכת בלי לרוץ כל רגע לפח. בנוסף לזה תקבלו טכנולוגיית Jam Proof שמזהה עומסים ונתקלים מראש בתקלות לפני שהן קורות – ממש כאילו יש בה איזה "שומר סף". בקיצור, אם אתם רוצים פתרון עוצמתי שלא צריך לטפל בו כל רגע מחדש – זו בחירה מצוינת.
Fellowes LX45 ו-LX65 – פתרונות אישיים חכמים ונוחים
אז נכון שאנחנו מדברים פה על שתי מגרסות שנראות דומות מאוד מבחינה חיצונית, אבל יש ביניהן כמה הבדלים מהותיים שכדאי לשים לב אליהם.ה-LX45 היא הבחירה הקלאסית עבור מי שמחפש משהו בסיסי אבל איכותי לבית או לעבודה מהבית. זו מגרסת Cross-Cut קטנה יחסית (17 ליטר), עם קיבולת גריסה של כ-8 דפים בכל פעם. היא לא תעשה לכם קסמים אבל היא תשרת אתכם נאמנה בשימוש מתון יומיומי.
לעומת זאת, ה-LX65 כבר עולה מדרגה רצינית: נפח גדול יותר (22 ליטר), יכולת לעבד עד 10 דפים בו-זמנית וטכנולוגיית SafeSense שמפסיקה את הגריסה אם היד שלכם מתקרבת מדי לפתח ההזנה– והאמת? זה פרייסלס כשיש ילדים בבית. מבחינתי האישית? הייתי בוחר ב-LX65 בלי לחשוב פעמיים אם אני מנהל משרד קטן או סטודיו.
Powershred® LX221 Micro-Cut – עיצוב וטכנולוגיה נפגשים באמצע
אם המראה החיצוני חשוב לכם כמעט כמו התפקוד עצמו (ואני לגמרי מבין את זה), ה-Powershred LX221 הוא בדיוק מה שאתם מחפשים. מצד אחד תקבלו מערכת Micro-Cut ברמה P4 אמינה ומדויקת להפליא, ומצד שני עיצוב מודרני שמתאים לכל חלל עבודה מודרני בלי לצעוק "אני מכונת גריסה!".בנוסף על כך היא כוללת מנגנונים מפוארים יחסית כמו IntelliBar לניהול עומסים ומתן פידבק במהלך הגריסה - כזה שממש נותן תחושת "שליטה מרחוק", ורעש מופחת משמעותית שמשאיר את הסביבה שלכם שקטה יחסית גם בזמן פעולה מלאה.
זו ללא ספק אחת המגרסות שמציעות איזון נהדר בין פונקציונליות ליופי וכל מי שאוהב טכנולוגיה חכמה יעריך אותה מאוד.
Fellowes 325CI ו-Fellowes 425CI – שתי ענקיות למשימות כבדות
בואו נדבר רגע על מכונות רציניות באמת... ה-325CI וה-425CI הן פשוט באותה הליגה של תחנות כוח שמיועדות למחלקות גדולות ובעלות צרכי גריסה אינטנסיביים במיוחד לאורך כל היום.נתחיל עם ה-325CI: זו מגרסה רצינית עם מפרט מרשים מאוד – קיבולת מיכל של כ-83 ליטר (כמו ה-AutoMax), קצב גריסה גבוה במיוחד (עד 22 דפים בו זמנית) ומערכת Jam Proof אמינה ביותר שתגן עליכם מהסתבכות במסמכים תפוסים בדיוק כשאתם הכי לחוצים להספיק משהו...
אבל אם אתם חושבים שזה הרבה – הכירו את האחות הגדולה Fellowes 425CI: אותה טכנולוגיה בערך רק בהיקף מוגדל יותר - כולל יכולת גריסת עד כ-30 דפים בפעם אחת ומיכל עצום בגודל מטורף של כ-121 ליטרים! כן כן… אז אם אתם עובדים בסביבת משרד גדולה שכל יום מועברים בה ערימות מסמכים והשמדתם חשובה לא פחות מהרווח השנתי — זוהי השקעה שחוזרת בענק.
HSM X5 ו-Jinpex JP-520C / BP-4018M – פתרונות אלטרנטיביים משתלמים
אם אתם מחפשים חלופה קצת יותר נגישה מבחינת מותגים ועדיין באיכות טובה ולא רוצים ללכת ישר לפתרונות הכי כבדים בשוק — כדאי שתכירו את HSM X5 ואת שני הדגמים של Jinpex שמביאים איתם ערך לא קטן ביחס למה שמשלמים עליהם.HSM X5 למשל היא אופציה אידיאלית לגריסת פתיתים (Cross-Cut) באיכות מצוינת לשימוש קל ובינוני במשרד קטן או אפילו בשימוש אישי מתקדם יותר בבית. למרות שהיא קומפקטית למדי, והיא נראית די פשוטה במבט ראשון — בפועל אפשר למצוא בה מנגנונים חכמים ונוחות שימוש גבוהה שאפילו הפתיעה אותי לטובה כשניסיתי אותה בעצמי בעבר.
וכשמדובר ב-Jinpex JP-520C או BP-4018M? אז פה אנחנו מדברים כבר על שתי יחידות קצת שונות באופי שלהן: הראשונה מגיעה בנפח עבודה של כ-53 ליטרים ומתאימה למשרדים קטנים עד בינוניים שרוצים פתרון פתיתים טוב במחיר שפוי; ואילו השנייה — BP‑4018M — מכונת Micro-Cut מתקדמת שכבר מתחילה להתחרות בדגמי Fellowes הגדולים יותר מבחינת איכות אבטחה וביצועים טכניים. שני הדגמים אגב בנויים בצורה די קשיחה ושורדים לאורך זמן יפה מאוד בתנאי שימוש נכונים — שלא תגידו שלא אמרתי!
אז מה כדאי לבחור?
בקיצור ולעניין… הכול תלוי בצורך שלכם:אם אתם צריכים פתרון אישי לבית או משרד קטן ורוצים משהו שלא יתפוס הרבה מקום אבל עדיין יספק הגנה בסיסית טובה למסמכים רגישים - לכו בכיף על ה-Fellowes LX65 או Powershred LX221 ולעיתים אפילו HSM X5 תהיה אופציה מעולה לטווח הארוך בתקציב נמוך יותר.
אם אתם חלק מצוות גדול ועושים שימוש מאסיבי במכשיר כזה מדי יום - אין דרך אחרת לומר זאת: Fellowes AutoMax 600M או סדרת CI (325/425) הן הבחירות הנכונות ביותר עבורכם ואם תרצו לחפש אלטרנטיבה איכותית במחיר תחרותי אז Jinpex עשויה להפתיע ולענות לכם בדיוק על הצורך הזה בצורה משתלמת במיוחד.
בסופו של דבר? הכדור עכשיו במגרש שלכם — רק אתם יודעים כמה מסמכים יש לכם לגרוס ביום וכמה פרטיות באמת חשובה לכם... שיהיה ברור: להשקיע עכשיו באמצעי אבטחת מידע טוב זה הרבה יותר זול מלשלם אחר כך ביוקר במקרה שמשהו ידלוף החוצה בטעות!