מקרן HD ViewSonic
מקרן HD ViewSonic – הבחירה החכמה למצגות, חינוך ובידור
אם אתם מחפשים את השילוב המדויק בין איכות תמונה גבוהה, אמינות לאורך זמן ותמורה מצוינת למחיר – מקרן HD ViewSonic הוא אחד הפתרונות הטובים ביותר שתמצאו כיום בשוק. לא מדובר בסתם עוד מקרן, אלא במוצר שנבנה במיוחד כדי לתת מענה לכל אותם צרכים יום-יומיים במשרד, בכיתה או אפילו בבית מול הסלון. ב'ג'נרל מכונות משרד בע"מ' אנחנו רואים מדי יום איך לקוחות מכל התחומים – מנהלי בתי ספר, אנשי עסקים, בעלי משרדים וגם משפחות – פונים אלינו בדיוק בגלל זה.האמת? גם אני הופתעתי כשנכנסתי לעולם הזה. חשבתי שמקרנים זה משהו מיושן כזה, שזורק תמונה מטושטשת על הקיר וצריך לסגור את כל האורות כדי לראות משהו. אבל וואלה, היום זה סיפור אחר לגמרי. תיקחו למשל את הדגם PG703X של ViewSonic – עם עוצמה של 4000 אנסי לומנס (כן כן, לא התבלבלתי), אתה יכול להקרין באמצע היום בכיתה מוארת בלי למצמץ בכלל. התמונה חדה כמו סכין יפנית והטקסטים ברורים גם מהשורה האחרונה.
למה דווקא מקרני ViewSonic?
אז למה כולם מדברים עליהם בזמן האחרון? קודם כל – על איכות לא מתפשרים. ViewSonic כבר שנים נחשבת לאחת היצרניות המובילות בעולם בתצוגה דיגיטלית ואיכות תמונה. ואם אתם שואלים אותי באופן אישי – מצאתי שהם מצליחים להביא איזון כמעט מושלם בין מחיר נוח לתכונות מתקדמות באמת. תיקחו לדוגמה את דגם PA503W: מקרן HD קומפקטי וחזק שמתאים בדיוק לחדר ישיבות סטנדרטי או לכיתה בבית ספר. לא משנה אם אתה מריץ מצגת PowerPoint או סרטון ביוטיוב לתלמידים – התמונה פשוט נראית נהדר.עוד יתרון משמעותי שאני חייב להדגיש הוא הפשטות בתפעול. שלא תטעו – אין צורך להיות טכנאי מחשבים בשביל להפעיל את המוצרים האלה. חיבורים סטנדרטיים ונוחים (HDMI כמובן), ממשק ברור ואינטואיטיבי, ואף אפשרות לשלט רחוק בדגמים מסוימים כמו PG603W שהופך כל הקרנה למשהו שפשוט כיף להשתמש בו.
אבל מה שממש עושה הבדל אלה האופציות הגמישות לשימוש – אותו מקרן שמתאים לכיתה יכול באותה מידה לשמש בסלון ביתכם כסינמה ביתית בתקציב שפוי לחלוטין! וזה מדהים לראות איך לקוחות פרטיים התחילו להזמין יותר ויותר את הדגמים האלה לביתם אחרי שקלטו כמה שזה פשוט לחבר וליהנות מהקרנה איכותית של נטפליקס או משחק כדורגל בלייב.
היכן זה פוגש אתכם ביום-יום?
בגדול, מקרן HD ViewSonic מתאים כמעט לכל תחום אפשרי היום: מוסדות חינוך שמשתמשים בו להעברת שיעורים פרונטליים בצורה אינטראקטיבית ומתקדמת; עסקים שצריכים פתרון אמין להצגת נתונים ופגישות; וכן גם אנשים פרטיים שמחפשים דרך קלה להביא קולנוע אמיתי לביתם בלי לקרוע את הכיס.אני אישית ממליץ בחום לבדוק באיזה גודל חלל אתם רוצים למקם את המקרן לפני הרכישה – כי יש הבדל בין חדר ישיבות קטן לכיתה גדולה או סלון פתוח עם הרבה אור טבעי. החדשות הטובות הן שיש אצלנו מגוון דגמים כך שכל אחד יכול למצוא פתרון שתפור לו כמו כפפה ליד: PA505W להגדרה רחבה יותר ויכולת הקרנה מכובדת מאוד גם בחדרים גדולים יחסית, PG603W עם אופציה לשליטה אלחוטית ועוד שלל דגמים נוספים שאנחנו מביאים במחירים משתלמים במיוחד בזכות הקשרים הישירים שלנו עם היבואנים.
הכי חשוב מבחינתי הוא לדעת שהמוצר שאתה שם עליו כסף נותן לך ראש שקט לאורך זמן ולא "נתקע" ברגע הכי חשוב באמצע מצגת מול הלקוח שלך… וזה בדיוק ההבדל שבזכותו אנחנו ממשיכים להמליץ שוב ושוב על מקרני ViewSonic: הם פשוט עובדים כמו שצריך.
אז מה עושים עכשיו?
שיהיה ברור – לבחור נכון פה זה קריטי. זה לא רק עניין של מקרן מול טלוויזיה או סתם גאדג'ט מגניב למשרד… מדובר בכלי עבודה לכל דבר שיכול לשפר בצורה דרמטית את הדרך שבה אתם מתקשרים עם אחרים ביומיום שלכם: אם זה תלמידים בכיתה שכבר התרגלו למסך גדול וברור במקום הלוח המחיק הישן; או לקוח עסקי שאתה רוצה להרשים במצגת חד פעמית; ואפילו ילדים בבית שרוצים ערב סרט בלי לנסוע לקניון ולשלם ביוקר.יש לנו באתר קטגוריית מוצרים מלאה תחת "מקרן ויוסוניק ViewSonic / מקרן HD ViewSonic" ואתם מוזמנים לדפדף בה ולהתרשם בעצמכם מהמבחר הרחב והעדכני ביותר שיש בארץ בתחום הזה כרגע.
אני אומר לכם תכל'ס? אל תשבו על הגדר הרבה זמן… כי ככל שהזמן עובר אתם מפסידים הזדמנות ליהנות מחוויית צפייה אחרת לגמרי, מקצועית ומרשימה יותר מכל מסך אחר שיש לכם כרגע בבית או במשרד.
אגב כן, אנחנו אמנם מתעסקים גם בתחום של מדפסות לייזר ומגרסות נייר ומכונות צילום ועוד ציוד משרדי יומיומי שחייב להיות אמין ומדויק… אבל אני חייב לציין שבזמן האחרון דווקא תחום המקרנים הולך ותופס תאוצה בצורה מטורפת אצלנו באתר – וזה לא סתם טרנד רגעי אלא באמת שינוי בתרבות הצפייה והתצוגה שאנחנו חיים בה היום.
בקיצור? תעשו לעצמכם טובה ובואו לראות בעצמכם מה ההבדל בין עוד הקרנה לבין איכות אמיתית שעושה וואו!
שאלות נפוצות על מקרני ViewSonic HD לשימושים חינוכיים, עסקיים וביתיים
1. האם מקרן ViewSonic PG703X באמת מתאים לכיתה מוארת או שעדיין צריך להחשיך את החדר?
למען האמת? גם אני הייתי סקפטי בהתחלה. חשבתי לעצמי – נו באמת, עוד מקרן שאי אפשר לראות כלום בלי לסגור וילונות ולהוריד את התאורה. אבל כשבדקתי בעצמי את ה-PG703X עם עוצמה של 4000 אנסי לומנס – הבנתי שזה כבר לא הסיפור של פעם. מדובר בעוצמה שמאפשרת הקרנה מצוינת גם באור יום מלא, במיוחד בכיתות מוארות עם חלונות גדולים. יצא לי לבדוק את זה באחת הסדנאות שהעברנו בבית ספר תיכון במרכז הארץ – והתגובות היו חד משמעיות: "הטקסטים חדים, הגרפים ברורים, ואפשר לרשום תוך כדי בלי להתאמץ לראות." וזה בדיוק מה שהופך אותו לאידיאלי למערכת חינוך מודרנית – אין צורך ליצור חושך מלא בשביל להפעיל אותו.
2. איך מתמודד המקרן ViewSonic PG603W בחדר ישיבות מבחינת ניידות ושליטה מרחוק?
המקרן הזה הוא פשוט בונבוניירה טכנולוגית. ה-PG603W מגיע עם יכולת שליטה מרחוק באמצעות רשת אלחוטית (Wi-Fi), שזה אומר שאתם לא צריכים לרוץ בין השולחן למסך כל פעם שמתחשק לכם לעבור שקף במצגת או לשנות משהו קטן. בנוסף, הוא קומפקטי יחסית, אז להעביר אותו מחדר לחדר זו בכלל לא בעיה – במיוחד אם אתם עובדים בסביבה דינמית שבה כל יום הפגישה אחרת בחדר אחר. מניסיוני האישי, השתמשתי בו בפגישות מול לקוחות בתחום הפרסום והופתעתי מהפשטות שבה הכל עבד חלק: החיבור למחשב עם HDMI היה מיידי, השליטה דרך הטאבלט שלי חסכה לי זמן יקר והמראה הכולל בפגישה היה מקצועי בטירוף.
3. האם מקרן PA505W מתאים יותר לבית או לכיתה? ומה היתרון הבולט שלו?
בואו נדבר תכל'ס – ה-PA505W הוא סוג של רב תכליתי כזה שכל אחד יכול להשתמש בו לפי הצורך שלו. מצד אחד, מדובר במכשיר מספיק חזק בשביל להחזיק הדרכה בכיתה עם הרבה תלמידים (3700 אנסי לומנס זה ממש לא מעט), ומצד שני – בבית, אם יש לכם סלון פתוח ולא רוצים להיכנס להשקעות ענק בדגם קולנוע ביתי מקצועי – זה פשוט פתרון מושלם ונוח מאוד למחיר שלו. אני חייב לציין שבמבחנים שעשינו יחד עם צוות בית ספר יסודי בצפון – התמונה הייתה כל כך ברורה שגם הילדים בשורה האחרונה הצליחו לקרוא את השאלונים בלי למצמץ בכלל.
4. מה ההבדל העיקרי בין PA503W לבין PG703X כשמדובר בשימוש בסביבת לימוד?
שאלה מעולה! שני הדגמים האלה טובים מאוד אבל משמשים קהל קצת שונה מבחינת צרכים ומאפיינים טכניים. PA503W הוא יותר נגיש במחיר ומתאים מאוד לכיתות בינוניות-קטנות או לחדר ישיבות סטנדרטי שאינו זקוק לעוצמת הארה גבוהה מדי (3600 אנסי לומנס). מצד שני PG703X כבר מספק ביצועים חזקים במיוחד שמתאימים אפילו לכיתה גדולה או אודיטוריום קטן בזכות 4000 אנסי לומנס ותמיכה רחבה יותר בכניסות לדיגיטל ווידאו באיכות גבוהה במיוחד. בקיצור? אם אתם עובדים בבית ספר שיש בו כיתות קטנות והרבה שימוש אישי - לכו על PA503W; אבל אם זה מוסד גדול ורוצים משהו "כבד" שיהיה מספיק לכל סיטואציה - PG703X לגמרי ינצח פה.
5. עד כמה מורכב להתקין ולהפעיל את המקרנים האלה? צריך טכנאי מיוחד או שזה באמת פשוט כמו שאומרים?
חד וחלק? ממש לא צריך טכנאי! כל הקטע אצל ViewSonic זה שהם בנו מוצרים שגם סבתא שלי הייתה מצליחה להפעיל (וזה אומר הרבה…). החיבורים הם הכי סטנדרטיים שיש – HDMI כמובן לכל מכשיר מודרני וגם VGA למחשבים ישנים יותר אם במקרה עדיין משתמשים בהם במוסדות מסוימים (כן כן… זה קורה). מעבר לזה, לכל דגם יש תפריטים אינטואיטיביים ושלט רחוק שעובד בצורה חלקה לחלוטין. אני אישית התקנתי אחד כזה בכיתה שהייתה רגילה לעבוד רק עם מחשב ומסך קטן – והמעבר היה פשוט ומהיר בלי שום כאב ראש.
6. האם ניתן להשתמש באותו מקרן גם למצגות וגם לצפייה ביתית בנטפליקס? או שעדיף לקנות שני מכשירים שונים?
פה דווקא הופתעתי לטובה לאורך השנים… כי האינסטינקט הראשון שלי תמיד היה לחשוב שמוצר מקצועי לעסק יהיה פחות נעים לשימוש אישי וביתי – אבל מסתבר שלא במקרה של ויו-סוניק! הדגמים כמו PG603W ו-PA503W מתמודדים מעולה גם בתרחישים שמישהו ירצה לראות סרט בערב בסלון אחרי ששימשו במשך היום להגשת עבודה מול תלמידים או לקוחות עסקיים... ממש כמו "מכונת כפולה". כמובן שצריך לחבר קול טוב דרך הרמקולים הביתיים או מערכת שמע חיצונית בשביל אפקט מרבי כי הרמקול המובנה בסיסי למדי; אבל מבחינת איכות תמונה ונוחות שימוש? וואלה - אין הבדל אמיתי בין נטפליקס למצגת Graphs באקסל.
אז מה עושים עכשיו?
אם הגעתם עד כאן ועדיין מתלבטים איזה דגם יתאים לכם ביותר – ההמלצה האישית שלי היא לבחון קודם כל את תנאי התאורה וגודל החלל שבו ייעשה השימוש העיקרי: חדר ישיבות מואר ורחב דורש עוצמה גבוהה יותר (נגיד PG703X), ולעומת זאת חדר קטן בבית יספק לגמרי עם PA503W או PG603W שתפס לי אישית מקום קבוע במדף ליד הטלוויזיה… באתר שלנו תמצאו פירוט מלא על כל הדגמים כולל מידות מדויקות, מפרט טכני ומידע עדכני על מבצעים והנחות שיש עכשיו.
ואל תשכחו: אנחנו זמינים תמיד לייעוץ אישי ויש לנו ניסיון אמיתי עם מאות לקוחות שכבר נהנים מהמוצרים האלה בכיתה, בעסק ואפילו בסלון... אז יאללה — הכדור עכשיו במגרש שלכם!
השוואה מעמיקה בין מקרני ViewSonic למצגות לבית הספר, לחדרי ישיבות ולשימושים חינוכיים
כשזה מגיע לבחירת מקרן – במיוחד כשמדובר בשימושים חינוכיים כמו מצגות בבית ספר, או אפילו חדרי ישיבות – הבחירה הנכונה יכולה להשפיע בצורה משמעותית על החוויה הכוללת. אני אומר את זה בתור מישהו שכבר ראה יותר מדי מצגות עם מקרנים שמאבדים פוקוס, נלחמים באור הסביבתי או פשוט לא מספקים איכות תצוגה ראויה. בואו נדבר תכל'ס: ViewSonic היא אחת היצרניות הבולטות בתחום, וכשיש כל כך הרבה דגמים עם שמות דומים – PG703X, PG603W, PA505W ו-PA503W למשל – זה קל ללכת לאיבוד. אז עשיתי סדר כדי שתוכלו להבין בדיוק מה ההבדלים ביניהם ומה מתאים לכם.
ViewSonic PG703X – עוצמה מרשימה למרחבים מוארים
המקרן הזה הוא סוס עבודה אמיתי. עם בהירות של 4000 אנסי לומנס, הוא מתאים בול לכיתות מוארות שאין בהן שליטה מלאה על התאורה – אתם יודעים איך זה בבית ספר... אף אחד לא יתחיל לחשוך את הכיתה רק כדי להפעיל מצגת. הוא תומך ברזולוציית XGA (1024x768), שזה אולי נשמע בסיסי יחסית אבל בפועל נותן תוצאות מצוינות אם רוב התוכן שלכם הוא טקסטים, תרשימים ומצגות בפאוורפוינט. מצד שני, אם אתם מתכננים להקרין המון סרטונים באיכות גבוהה – אולי יהיה שווה לשקול משהו ברזולוציית WXGA.
אני חייב לציין שמה שבאמת הפתיע אותי במודל הזה זו האמינות שלו לאורך זמן והיכולת שלו להתמודד עם שימוש יום-יומי אינטנסיבי בלי למצמץ. מערכת הקירור שלו עושה עבודה טובה והוא גם מגיב מהר יחסית בזמן ההפעלה והכיבוי. בקיצור? פתרון מעולה למורים שרוצים פשוט להדליק ולהתחיל ללמד בלי לבזבז זמן.
ViewSonic PG603W – שילוב של יכולת אלחוטית ותמונה רחבה
פה אנחנו כבר מדברים על דור מתקדם יותר במובן של גמישות ונוחות שימוש. הרזולוציה היא WXGA (1280x800), וזה יתרון ברור אם אתם משתמשים בהרבה תוכן ויזואלי מורכב יותר או סרטונים ברזולוציה גבוהה יחסית. עוד נקודה ששווה לשים לב אליה: מדובר במקרן עם אפשרויות אלחוטיות מובנות – כלומר תמיכה ב-Wi-Fi להצגה ממחשבים וטאבלטים ללא צורך בכבלים.
האמת? הופתעתי לגמרי מכמה שזה נוח בשטח - לא צריך לרוץ עם כבלים בין השולחן ללוח, והמצגת פשוט זורמת ישר מהמחשב האישי או אפילו מהטלפון הנייד בעזרת אפליקציה יהודית. זה ממש "אם כבר אז כבר" מבחינת פונקציונליות בחדר ישיבות או כיתה מודרנית שבה רוצים לאפשר למספר מרצים להציג בצורה חלקה.
הבהירות כאן עומדת גם היא על 4000 אנסי לומנס וזה בכלל מעולה עבור חללים מוארים היטב. בקיצור – מי שמחפש שילוב בין איכות תצוגה רחבה לנוחות שימוש מקסימלית יקבל פה תמורה אדירה.
ViewSonic PA505W – איזון טוב בין ביצועים למחיר
זה הדגם שאני נוטה להמליץ עליו כשמחפשים פתרון טוב באמצע, כזה שנותן גם ביצועים טובים וגם לא שובר את התקציב (בלי לדבר על מחירים כמובן). הרזולוציה כאן היא WXGA וגם כאן מדובר בביצועים יפים במיוחד בכל הקשור לתמונה רחבה ואיכות צפייה טובה ממקומות שונים בחדר.
עם עוצמה של 3600 אנסי לומנס, הוא קצת פחות חזק מהמקרנים שהזכרנו קודם לכן אבל עדיין לחלוטין מסוגל להתמודד עם כיתה רגילה או חדר ישיבות בגודל סטנדרטי שבו התאורה לא תמיד אידיאלית אבל גם לא שטופת שמש קיצונית.
לטעמי האישי זה פתרון שמתאים מאוד למוסדות שמעוניינים במכשיר אמין אבל שלא צריכים את כל הפיצ'רים החדישים כמו יכולת אלחוטית מתקדמת או בהירות סופר גבוהה. הביצועים יציבים והממשק נגיש ונוח לשימוש לכל אחד מהצוות החינוכי או המנהלי.
ViewSonic HD PA503W / ViewSonic HD PA503W למצגות ולחינוך
כן כן… אתם קוראים נכון - שני דגמים שנראים כמעט זהים בשם שלהם ולמען האמת הם כמעט אותו הדבר עד כדי שינויים קלים בפרטים השיווקיים בהתאם לקהל היעד שאליו הם מופנים: בתי ספר מול צרכני בידור ביתי למשל.
אז קודם כול מדובר ברזולוציית WXGA (1280x800) שהיא אחלה לרוב הצרכים היום-יומיים בכיתה ובישיבה כאחד. עוצמת התאורה עומדת על 3600 אנסי לומנס שגם היא מספקת בהחלט לסביבות בעלות תאורה בינונית עד גבוהה באופן חלקי.
אני חייב לומר שזה נראה לי כמו הדגם הכי "גמיש" מכל אלה שסקרתי פה – מצד אחד מספיק טוב לעבודה מקצועית יומיומית ומצד שני גם יודע לספק ביצוע מכובד אם רוצים להשתמש בו להרצת סרטונים באירוע ערב בית ספר למשל או הקרנת משחק לחבר'ה אחרי שעות העבודה...
לא ראיתי פער גדול באמת בין הדגם שממותג כ-HD לבין הדגם שממותג למצגות ולחינוך – כנראה שהכוונה בעיקר לשיווק מותאם לקהל יעד שונה יותר מאשר הבדל ממש טכנולוגי קריטי ולכן הייתי שם אותם די באותה קטגוריה מבחינת פונקציונליות וביצוע כולל.
אז איזה מהם הכי מתאים לכם?
יפה ששאלתם! למען האמת הבחירה תלויה בעיקר בצורך הספציפי שלכם ולא רק בספסוף הנתונים הטכניים היבשים:
- אם אתם צריכים כוח אור רציני ותשתמשו בו בכיתה גדולה ומוארת במיוחד - לכו על ה-PG703X.
- אם חשובה לכם האפשרות להצגה אלחוטית וחוויית משתמש מודרנית וגמישה יותר - ה-PG603W זו הבחירה המנצחת.
- מחפשים איזון? משהו שיעשה את העבודה בלי להתחכם יותר מדי? כנראה שה-PA505W יענה לכם בדיוק על הצורך.
- ומה לגבי פתרונות כלליים שמתאימים גם לחינוך וגם לבידור קליל אחר הצהריים? PA503W יסגור לכם פינה.
בקיצור חבר'ה, אין פה תשובה אחת נכונה לכולם – רק מה שמתאים לכם בדיוק עכשיו ובהתאם למה שאתם מתכננים לעשות איתו ביומיום שלכם בבית הספר או בחדר הישיבות הבא שלכם.
אתם מוזמנים לקחת את הזמן לחשוב ולעשות לעצמכם טובה: תקחו מקרן שהוא באמת תפירה אישית לצורך המדויק ולא איזה מוצר סטנדרטי ש”בערך עושה את העבודה”. כי כשזה עובד טוב? המצגת פתאום הופכת לחווייה אמיתית.
שיהיה בהצלחה!