מקרן 4K בנקיו BenQ
מקרן 4K בנקיו BenQ – כשאיכות פוגשת טכנולוגיה
אם אתם מחפשים חוויית צפייה שאין לה תחליף, כזו שתגרום לכם לשכוח מהטלוויזיה ולהרגיש כאילו הבאתם את הקולנוע הביתה – אתם במקום הנכון. בקטגוריה 'מקרנים בנקיו BenQ / מקרן 4K בנקיו' באתר 'ג'נרל מכונות משרד בע"מ', תמצאו אוסף מרשים של מקרני 4K מבית BenQ שנבחרו בקפידה על בסיס איכות, ביצועים וביקורות מצוינות. אני חייב לציין שמניסיוני האישי, ברגע שחוויתי פעם ראשונה הקרנה של סרט דרך מקרן כמו ה-BenQ W2700i – פשוט אי אפשר לחזור אחורה. זה עולם אחר.
המקרנים שמוצעים כאן מתאימים למגוון רחב של שימושים – החל מקולנוע ביתי באיכות True 4K עם צבעים מדויקים ותמונה חדה במיוחד, ועד לגיימינג ברמה גבוהה בזכות תמיכה ב-HDR ו-Low Latency אמיתי של עד 16ms (כן כן, ה-TK700STi הוא חיה!). אם הייתם אומרים לי לפני כמה שנים שאפשר לקבל רזולוציית 3840x2160 אמיתית במקרן שזמין גם לשימוש ביתי – לא הייתי מאמין. אבל הנה זה כאן, וזה עובד נהדר.
אז מה מיוחד כל כך במקרני בנקיו?
BenQ היא אחת החברות היחידות בשוק ששומרת על איזון מדויק בין מחיר נגיש לטכנולוגיה שעומדת בחזית הקידמה. שלא תטעו – אנחנו מדברים פה על מקרנים עם טווח צבעים DCI-P3 מלא, טכנולוגיית HDR-PRO פנימית (שזה הרבה מעבר ל-HDR סטנדרטי), ואפילו איריס דינמי שמתאים את בהירות התמונה בזמן אמת לתוכן שמוקרן. כל הסיפורים האלה על "תמונה חדה" ו"צבעים חיים" נשמעים לפעמים כמו סיסמאות שיווקיות ריקות – אבל במקרה הזה? זה פשוט נכון.
הדגמים המובילים בקולקציה שלנו כוללים את ה-BenQ W2700 עם תמיכה מלאה ב-HDR10 וסצנות חכמות שמשתנות תוך כדי הסרט; את TK850M שנותן עוצמת הארה שמתאימה גם לחדרים מוארים יחסית; וכמובן את TK800M שהוא הבחירה הנכונה למי שרוצה ליהנות גם ממשחק כדורגל באמצע היום בלי לוותר על חדות התמונה והצבע. ואם גיימינג זה הקטע שלכם – אל תפספסו את ה-TK700STi שמגיע עם Android TV מובנה ותמיכה ב-4K@60Hz!
מתאים לכל סביבה ולכל מטרה
אני יודע מה אתם חושבים… "זה בטח מתאים רק לאנשים שיש להם חדר קולנוע פרטי בבית." אז האמת? ממש לא! אחד היתרונות הגדולים במקרן 4K בנקיו BenQ הוא שהם מתוכננים להתאים לכל חלל כמעט. חדר מגורים רגיל, משרד שיש בו צורך בפרזנטציות איכותיות או אפילו חדר שינה שבו רוצים להירדם מול סדרה טובה באיכות קולנועית – הכול הולך.
ועוד משהו קטן אך משמעותי: חלק מהמקרנים מגיעים עם מערכת הפעלה Android TV מובנית (כמו W2700i). המשמעות? אין צורך בכלל בחיבורים מסובכים או נגן צד שלישי. פשוט חברתם לחשמל, התחברתם ל-Wi-Fi ואתם כבר בתוך Netflix או YouTube בלחיצת כפתור אחת. כמו שאני אוהב להגיד: פחות להתעסק, יותר ליהנות.
השוואה קטנה שלא מזיקה… למה דווקא אנחנו?
בואו נדבר תכל'ס: אתם יכולים למצוא מקרנים בכל מקום היום – באינטרנט, בחנויות חשמל ובעוד מיליון מקומות אחרים. אז למה דווקא לרכוש אצלנו ב'ג'נרל מכונות משרד בע"מ'? קודם כל כי אנחנו לא מוכרים סתם מוצרים – אנחנו מבינים לעומק את הצרכים של הלקוחות שלנו ומתאימים להם פתרון שמתלבש כמו כפפה ליד. שנית, השירות שאנחנו נותנים כולל ייעוץ אישי ויחס אנושי מכל הלב (לא איזה צ'אט רובוטי קר ומנוכר).
בנוסף לכך שבאתר תוכלו למצוא כמובן גם ציוד משלים כמו מדפסת משולבת, מדפסת לייזר, מגרסת נייר, וגם מכונות צילום, אנחנו יודעים לתת מענה כולל למשרד ולעסק שלכם תחת קורת גג אחת בצורה הכי מקצועית שיש.
באופן אישי אני תמיד ממליץ לאנשים להשוות לפני שקונים ולהיות צרכנים חכמים… אבל אני גם יכול לומר בלב שלם שהלקוחות שחוזרים אלינו פעם אחר פעם הם ההוכחה הכי טובה לזה שאנחנו עושים משהו נכון.
אז איפה הכדור עכשיו?
שורה תחתונה? אם אתם רוצים לשדרג את חוויית הצפייה שלכם לרמה אחרת לגמרי – בלי לרוקן לגמרי את הארנק ובלי להיכנס להרפתקה טכנית מסובכת מדי – מקרן 4K בנקיו BenQ זו כנראה אחת ההחלטות הכי משתלמות שתעשו השנה. מדובר בטכנולוגיה שפעם הייתה שמורה רק לחברות הפקה גדולות או לבעלי תקציבים מנופחים... והיום היא נגישה לכל אחד מאתנו בבית הפרטי או במשרד.
אני מזמין אתכם לעבור על הדגמים השונים באתר ולבחור בזה שהכי מתאים לכם מתוך הקטלוג המעודכן שלנו. ואם יש שאלות או התלבטויות בדרך? אני כאן בשבילכם.
יאללה, שיהיה צפייה נעימה!
שאלות ותשובות נפוצות על מקרני 4K מבית BenQ
האם באמת ניתן להרגיש את ההבדל בין מקרן Full HD לבין מקרן 4K כמו ה-BenQ W1720?
וואו, חד משמעית כן. אני זוכר את הפעם הראשונה שהחלפתי בין מקרן Full HD למקרן BenQ W1720 עם תמיכה ב-True 4K – פשוט לא האמנתי למה שאני רואה. עד שלא יושבים מול סרט טוב ברזולוציית 3840x2160 אמיתית, קשה להבין כמה פרטים הולכים לאיבוד ב-Full HD. זה לא רק עניין של "חדות", אלא עומק התמונה, המרקם של צבעים כהים מול בהירים, ותחושת העומק הכללית שהופכת את הסרט להרבה יותר חי ומציאותי. לדוגמה, ראיתי את "בין כוכבים" (Interstellar) פעמיים: פעם אחת במקרן ישן ופעם ב-W1720 – כאילו צפיתי בסרט אחר לגמרי. שלא תטעו, זה לא רק לחובבי קולנוע... גם סדרה בנטפליקס או משחק כדורגל בשידור ישיר נראים פתאום כמו חוויה מחוץ למסך.
מה מיוחד כל כך בדגם הגיימינג TK700STi? האם הוא באמת מתאים לגיימרים רציניים?
בתור אחד שמבלה לא מעט זמן בלילות מול קונסולת PS5 (כן, אני מודה באשמה), ה-TK700STi זו בחירה שפשוט מרימה את כל החוויה לגבהים חדשים. קודם כל – Latency של פחות מ-16ms זה מדהים! אין שום Lag בין מה שאתה עושה עם השלט לבין מה שמתרחש על המסך. שנית, מדובר במקרן שמספק תצוגה אמיתית של 4K@60Hz שזה חשוב במיוחד במשחקי יריות או מרוצים שבהם כל מילישנייה קריטית. גיימרים יודעים שאין דבר מתסכל יותר ממכשיר תצוגה שגורר אותך אחורה בביצועים... וה-TK700STi? הוא בדיוק ההפך. חוץ מזה, העובדה שהוא מגיע כבר עם Android TV מובנה הופכת אותו למערכת בידור שלמה – בלי צורך בכבלים מסובכים או סטרימרים צדדיים.
כמה קל להתקין ולהשתמש במקרנים כמו ה-BenQ W2700i? האם צריך טכנאי מקצועי?
שאלה מעולה שאני שומע המון מאנשים שחוששים להיכנס לעולם המקרנים... והתשובה היא: הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים! אחד הדברים הכי מגניבים בדגמים החדשים כמו ה-W2700i הוא שהם ממש Plug & Play – מחברים לחשמל, מתחברים ל-Wi-Fi וזהו! תוך פחות מ-10 דקות אתם כבר בתוך Netflix וצופים בפרק הראשון של הסדרה האהובה עליכם באיכות קולנועית מטורפת. מניסיוני האישי בבית – התקנתי אותו לבד בחדר השינה שלי על מדף קטן בגובה העין והצלחתי להגיע לתמונה מושלמת בלי צורך בתקרה מונמכת או מסכים מקצועיים. כמובן שאם רוצים “ללכת עד הסוף” אפשר לשלב עם מערכת סאונד טובה ומסך ייעודי… אבל גם בלי זה? התוצאה פשוט עוצרת נשימה.
מה ההבדלים המרכזיים בין דגמי TK800M ל-TK850M ולמי הם מתאימים?
אז ככה – מדובר בשני דגמים מצוינים שמתאימים בעיקר לצפייה בתכנים שונים בתנאי תאורה מגוונים, אבל יש ביניהם כמה הבדלים שכדאי להכיר לפני שקונים. ה-TK800M נחשב לבחירה אידיאלית למי שרוצה לצפות במשחקים וסרטים גם באור יום יחסית גבוה (נניח סלון עם הרבה חלונות), והוא נותן ביצועים מעולים מבחינת בהירות ועיבוד צבע בזמן אמת כולל HDR מקצועי ברזולוציה מלאה של 4K אמיתי. מצד שני, ה-TK850M לוקח את הנושא כמה צעדים קדימה מבחינת דיוק הצבע וכולל איריס דינמי מתקדם במיוחד שמכוונן את הבהירות לפי סצנות משתנות בזמן אמת – וזה הופך אותו לפייבוריט בצפייה לילית בסרטים דרמטיים שבהם משחק האור-צל קריטי לתחושת העומק.
אם אתם שואלים אותי? אם הבית שלכם מלא שמש ולא מתחשק לכם לסגור תריסים באמצע היום בשביל לצפות במשחק כדורגל – לכו על TK800M בעיניים עצומות; אבל אם אתם מחפשים חוויית קולנוע ביתי מושקעת ורכה שמתאימה לסופי שבוע רגועים בערב – TK850M יעשה לכם בית ספר לבידור איכותי.
איך מקרני BenQ בהשוואה למותגים אחרים בתחום? האם המחיר מצדיק את התמורה?
טוב זאת שאלה שתמיד עולה... ואני חייב להיות כנה: בדקתי המון מותגים לאורך השנים– Epson, Optoma ואפילו Sony בכמה הזדמנויות מיוחדות – ויש משהו מאוד ייחודי בגישה של BenQ לשוק הזה. קודם כל המחיר שלהם פשוט הרבה יותר אטרקטיבי ביחס למה שמקבלים בפועל מבחינת איכות בנייה וטכנולוגיה פנימית (HDR-PRO למשל זו טכנולוגיה שפשוט מרסקת HDR רגיל). מעבר לזה הם מאוד מדייקים בהתאמות שלהם לקהל הרחב ולא רק לפלח המקצועני.
לדוגמה: דגם כמו W2700 כולל True UHD ועוד תמיכה מלאה בטווח צבע DCI-P3 שזה משהו שבדרך כלל תקבלו רק בדגמים שעולים כפול מהם אצל מתחרים גדולים יותר. אז כן, לדעתי האישית ולפי ניסיון ממקור ראשון (והרבה לקוחות שקנו דרכנו וחזרו עם חיוך ענקי) – BenQ מצליחה להביא מוצר שנותן “באנג” רציני במחיר שפוי ובהחלט מצדיק השקעה ארוכת טווח.
איזה מקרן מבין הדגמים הכי כדאי לבחור אם אני רוצה פתרון משפחתי לכל צרכי הבידור?
במקרה כזה הייתי ממליץ ללכת על אחד הדגמים הכי ורסטיליים שיש ל-BenQ להציע: ה-W2700 או הגרסה המשופרת שלו W2700i (עם Android TV). הסיבה פשוטה – מדובר במקרנים שמתמודדים נהדר גם עם סרטים בלילה וגם עם תוכניות ילדים ביום וגם אפילו גיימינג בסיסי בזכות תגובתיות טובה והיכולת להתמודד עם מגוון מקורות תוכן.
בנוסף לכך הם מגיעים מוכנים מראש לחיבור לרשת אלחוטית וכוללים אפשרויות התאמה אישיות לתמונה כך שתוכלו להציג בכל חלל כמעט בבית באיכות גבוהה ללא צורך בשיפוצים מיוחדים או תלייה מורכבת מדי בקירות/תקרה. מניסיון אישי בבית שלי (בו אני משתמש ב-W2700i בסלון), הילדים נעצרים מול הסרט כמו מוקסמים ואני עצמי סוף סוף נהנה משעות ערב רגועות כשאני יכול לצלול לתוך סדר נטפליקס בלי לחשוב פעמיים.
בקיצור? פתרון All-In-One למשפחה שלא מוכנה להתפשר על איכות אבל גם לא רוצה להשתגע מהתקנה מסובכת או מחיר מוגזם.
השוואה מעמיקה בין מקרני ה-4K של חברת BenQ – מה ההבדלים, ומה באמת חשוב לדעת?
עולם המקרנים הביתיים עבר מהפכה של ממש בשנים האחרונות, במיוחד כשמדובר בכניסת טכנולוגיית ה-4K לשוק הביתי בצורה נגישה. אם פעם כדי לראות סרט באיכות קולנועית היית צריך לארוז את עצמך ולנסוע לאולם חשוך עם פופקורן יקר, היום אתה יכול לחוות חוויה דומה – אם לא טובה יותר – בלי לצאת מהסלון. אבל בין כל הדגמים שמתחבאים מאחורי שמות כמו TK800M או W2700i, אפשר די בקלות ללכת לאיבוד. אז יאללה, בואו נצלול פנימה ונראה מה ההבדלים האמיתיים בין הדגמים הפופולריים של BenQ ואיך תדעו איזה מהם מתאים בשבילכם.
BenQ W1720 True 4K – הקלאסי שנותן עבודה
אם אתם מחפשים כניסה חלקה לעולם ה-4K עם תחושת "קולנוע בבית" אמיתית ובלי להסתבך יותר מדי עם התקנות מתוחכמות או הגדרות אינסופיות – ה-W1720 הוא בחירה שווה לשקול. מדובר במקרן בטכנולוגיית DLP עם רזולוציה אמיתית של 3840x2160 (True 4K), תמיכה ב-HDR10 וגם Rec.709 לתצוגת צבע מדויקת במיוחד. היתרון כאן הוא איזון טוב בין איכות תמונה גבוהה לבין מחיר ודרישות מערכת שלא שוברות גב. אני אישית התרשמתי מאוד מאיך שהוא מצליח להוציא עומק צבעים ורמות שחור יחסית למוצר ברמת כניסה בעולמות ה-4K.
אבל... ויש אבל – הוא פחות מתאים לסביבות מוארות יחסית וקצת מגמגם כשצריך להתמודד עם משחקי מחשב תובעניים או ספורט בקצב גבוה.
BenQ TK700STi – מלך הגיימינג והתגובה המהירה
זה מקרן שלא מתנצל על מה שהוא: מפלצת ביצועים לגיימרים שרוצים גם איכות תמונה וגם תגובתיות חסרת פשרות. מדובר כאן בדגם שתומך ב-4K@60Hz ומציע Latency נמוך במיוחד של כ-16ms בלבד! וואו! זה עושה את כל ההבדל כשאתם מחוברים ל-PS5 או Xbox Series X ורצים לשבור שיאים במשחקים מהירים ומדויקים. מעבר לזה, יש לו תמיכה נרחבת ב-HDR גם לפורמטים מתקדמים ומערכת Android TV מובנית לתוכן זמין בלחיצת כפתור.
איפה אולי תרגישו קצת מגבלות? בצבעים עמוקים ובמנעד הדינמי לעומת דגמים שמתמקדים בקולנוע ביתי טהור – למרות שהתמונה בהחלט מרשימה.
BenQ TK800 / TK800M – הבחירה למי שאוהב אור יום וצבעים עזים
שני הדגמים האלה מאוד דומים במהותם ושייכים למשפחה אחת שמתאימה בעיקר לחללים מוארים ולצפייה באירועי ספורט או סדרות ביום, בלי לוותר על חדות התמונה. הם מציגים בהירות גבוהה (כמעט כפולה ממקרנים קולנועיים רגילים) וזה פשוט מספק כשיש חלונות פתוחים בסלון ואין חשק לסגור תריסים באמצע היום כמו בסרט מתח. יש בהם HDR10 ותמיכה מלאה ברזולוציית UHD אמיתית.
ההבדלים ביניהם מינוריים: בדגם M קיבלתם כמה שיפורים קטנים בעיבוד הצבע ובתמיכת HDR משופרת, ולכן אם אתם כבר מתלבטים ביניהם – כדאי ללכת על ה-TK800M שהוא גרסה משופרת וחדשה יותר.
החיסרון? יחס ניגודיות וטווח צבע פחות עשיר לעומת דגמים שנועדו לחוויית קולנוע עמוקה באמת. אבל שוב – תלוי למה אתם מחפשים את המקרן.
BenQ W2700 / W2700i – החלום הרטוב של חובבי הקולנוע
פה אנחנו כבר נכנסים לליגה אחרת לגמרי מבחינת עומק התמונה ועושר הצבעים. שני הדגמים האלה מיועדים למי שרוצה חוויית צפייה הכי קרובה למה שהבמאי התכוון אליו באולם הקולנוע המקצועי. הם מגיעים עם כיסוי צבע כמעט מלא לפי תקני DCI-P3 ו־Rec709 והטכנולוגיה שלהם כוללת HDR-PRO ואיריס דינמי שמשפר סצנות כהות ובוהקות כאחד.
ההבדל העיקרי? בדגם i (W2700i) משולבת מערכת Android TV מובנית כך שתוכלו לצפות ישירות ביוטיוב, נטפליקס וכל אפליקציה בלי צורך בממיר חיצוני או סטרימר נוסף.
מניסיוני האישי, זה סוג המקרנים שכשהאורות כבויים והמוזיקה מתחילה להתנגן בפתיח של סרט חדש, אתה פשוט מרגיש כאילו אתה בתוך הסצנה עצמה... זה לא רק איכות טכנית אלא ממש חוויה רגשית.
החסרונות? פחות מתאים לצפייה יומיומית באור יום ופחות אידיאלי לגיימינג בגלל Input Lag גבוה יחסית לדגמי גיימינג.
BenQ TK850M ו-TK850 – הפשרה האידיאלית בין עוצמה לביצועים כוללים
פה מדובר בשני אחים חזקים לבית BenQ שמנסים לתת לך את הכי טוב משני העולמות: גם יכולת תפקוד באור יום בזכות בהירות אדירה וגם ביצוע קולנועי מכובד מאוד בזכות HDR10 ואיריס דינמי שמשפר כל פריים שאתה רואה במסך הענק שלך.
השיפור המרכזי בדגם TK850M לעומת קודמו נע סביב עדכון למנגנוני העיבוד והתאמת הצבע לטווח רחב יותר במצב HDR וגם כיולים חדשים שנותנים קצת יותר עומק נגדי לצבע השחור והכהויות באופן כללי.
מבחינת שימוש יומיומי? אני חושב שזה אחד הדגמים הכי מאוזנים שיש כיום בשוק: אפשר לראות איתו משחק בצהריים וסרט בלילה ולהרגיש בבית בכל מצב תאורה כמעט... פשוט מולטי טאסקינג אופטיקלי במיטבו!
ובכל זאת, מי שממש אנין טעם בתחום הצבע והפרטים הכהים ביותר אולי יעדיף דווקא את סדרת W2700 לקולנוע טהור.
אז מה למדנו מכל זה?
לכל אחד מהמקרנים יש יתרונות וחסרונות בהתאם למה שאתם מחפשים באמת: גיימרים ילכו ישר ל-TK700STi; מי שאוהבים סרטים בלילה ירוץ על W2700 או W2700i; משפחות שצופות יחדיו ביום ימצאו הרבה ערך בטווח TK850/TK800M; ולחובבי הצלילות הטכנית בכל הנוגע לפרטים קטנים בתמונה יהיה קשה לקחת משהו פחות מתקדם מ-W2700i למשל.
בקיצור, אין דבר כזה "המקרן הכי טוב" אלא רק "המקרן הכי נכון עבורך".
אז תשאלו את עצמכם קודם - איפה אני הולך להשתמש בו? מתי אראה תוכן? ומה חשוב לי באמת - חדות ורזולוציה? תגובתיות למשחקים? צבע מדויק לסרטים?
כי ברגע שתענו לעצמכם בכנות על השאלות האלה… הבחירה תהיה הרבה יותר פשוטה!