מגרסת נייר ביתית משמשת בעיקר לאנשים אשר עובדים מהבית ויש להם המון ניירות בבית , מגרסה מהווה פתרון
מושלם עבור אותם אנשים שקיימת אצלם ניירת שמכילה סיסמאות,פרטי חשבון בנק,תעודות זהות וכדומה
והם לא רוצים שזה יגיע לידיים הלא נכונות ולכן אנו מציעים לכם להחזיק מגרסת נייר ביתית שתשמש אתכם
ותיתן לכם פתרון מהיר לניירת לא רצויה לייעוץ אנו זמינים 24/7 חייגו 0737281111
מגרסת נייר ביתית
מגרסת נייר ביתית – הפתרון הקומפקטי לשמירה על פרטיות וארגון בבית
בואו נדבר תכל'ס: אנחנו חיים בעידן שבו המידע האישי שלנו נמצא כמעט בכל פינה – מסמכים בנקאיים, חשבוניות, דפי רישום, מכתבים רפואיים ועוד. עכשיו תחשבו כמה פעמים פשוט זרקתם את כל זה לפח הישן והטוב, אולי קרעתם איזה פינה ביד אחת וזרקתם עם השנייה. נו באמת! אם הייתי מקבל שקל על כל פעם ששמעתי אנשים אומרים "נו מה כבר יכול לקרות?", כנראה שהייתי כותב את זה מהיאכטה שלי ביוון…
ופה בדיוק נכנסת לתמונה מגרסת נייר ביתית. בגדול, מדובר בכלי פשוט שיכול לעשות הבדל ענק. במחיר לא גבוה ובגודל קומפקטי שמתאים לכל חדר עבודה ביתי (או אפילו לפינת מחשב בסלון), אפשר לדאוג שלאף אחד לא תהיה גישה למידע האישי שלכם. זה כמו לשים מנעול טוב על הדלת – רק למסמכים.
איך בוחרים מגרסת נייר ביתית שמתאימה לצרכים שלכם?
אז כן, לא חסרות מגרסות בשוק, אבל בתור מי שראה ושמע כבר הכל בתחום הזה – אני חייב לציין שיש כמה דברים שכדאי לבדוק לפני שקונים. קודם כל: נפח המיכל. אם אתם עובדים הרבה עם ניירת בבית ויש לכם ילדים עם עבודות מהגן ועד הצבא, אולי כדאי שתשקלו דגם קצת גדול יותר כמו Fellowes LX65 שמציע קיבולת של 22 ליטר. לעומת זאת, עבור שימוש קליל יותר – נגיד חשבוניות ודואר יומיומי – גם Powershred® P25S או P36C עם מיכלים סביב ה-11–12 ליטר יספיקו בהחלט.
עוד דבר חשוב הוא סוג החיתוך: חיתוך פתיתים או micro-cut. אם אתם ממש פרנואידים (ובצדק!), לכו על דגמים כמו LX221 Micro-Cut או ה-LX211 WHITE, שממש הופכים את הנייר לפתיתים זעירים בסגנון קונפטי של מסיבת פורים... ככה אי אפשר לשחזר שום דבר אפילו עם זכוכית מגדלת וסבלנות של בלש שוודי.
מה היתרונות של שימוש במגרסת נייר בבית?
מעבר לשמירה על הפרטיות ואבטחת מידע אישי שכל כך חשוב היום (ובואו – גם בחיי היומיום ולא רק בהייטק), יש עוד צדדים חיוביים שלא תמיד חושבים עליהם. למשל הסדר והניקיון: כשיש לכם תחנת גריסה קטנה בבית, אתם פחות נשארים עם ערימות מסמכים שאתם "צריכים לטפל בהם מתישהו". במקום זה? גורסים וזהו! לא תאמינו איזה שחרור זה כשכל הניירת פשוט יוצאת מהמשוואה מיד אחרי שסיימתם איתה.
ועוד משהו קטן ולא פחות חשוב – קיימת תחושת אחריות אישית כשאנחנו מטפלים בפסולת הנייר שלנו בצורה מודעת ומבוקרת יותר. כן כן... גם כאן יש אלמנט אקולוגי קטן: במקום להעביר את הפסולת לנפחי אשפה רגילים שבהם המידע הולך לאיבוד (או לידיים הלא נכונות), אנחנו מחזיקים אותה תחת שליטה מלאה עד לרגע המחזור או הפינוי.
המבחר באתר 'ג'נרל מכונות משרד בע"מ' – איכות שלא מתפשרת
אם אתם מחפשים מגרסת נייר ביתית איכותית, האתר שלנו מציע מגוון רחב במיוחד של דגמים ממותגים מובילים כמו Fellowes ו-HSM. החל מדגמים בסיסיים לגריסה אישית מזדמנת ועד למגרסות רציניות יותר שמתמודדות בכבוד גם עם עד 10 דפים בבת אחת כמו ה-60CS. כולם מגיעים בגימורים מעוצבים ונוחים להפעלה ותפעול יומיומי בלי כאבי ראש ובלי מדריך הוראות בגובה 20 עמודים.
אני עצמי משתמש כבר שנים במגרסה מדגם LX70 ולמען האמת? היא שרדה איתנו מעבר לכל הציפיות. הילדים אפילו קוראים לה “המפלצת”, כי היא פשוט טוחנת הכל בלי למצמץ... כרטיסי אשראי ישנים? אין בעיה. סטייפלרים קטנים ששכחנו להסיר? מתמודדת איתם בלי תלונה אחת.
שורה תחתונה – אל תישארו מאחור!
בעולם שבו כולנו עובדים יותר מהבית ומשתמשים במדפסות אישיות (מדפסת לייזר כאן, מדפסת משולבת שם...), וגם לפעמים נעזרים בציוד מתקדם כמו מקרן ואפילו מכונות צילום קטנות לצורך פרויקטים משפחתיים וביתי ספר – אין ספק שמקומה של מגרסת הנייר הביתית הוא חלק בלתי נפרד מהסטאפ הזה.
אז בקיצור? תעשו לעצמכם טובה גדולה וקחו רגע לבחור מגרסה שתתאים בדיוק לצרכים שלכם מתוך המבחר שלנו באתר ‘ג’נרל מכונות משרד בע”מ’. כבר אמרתי שזה עניין של טיימינג? כי ברגע שתתחילו להשתמש בה באופן קבוע – תראו בעצמכם כמה שזה משנה את כל ההתנהלות סביב הניירת בבית.
הכדור עכשיו במגרש שלכם!
איזו מגרסה הכי מתאימה לשימוש ביתי קליל – רק מסמכים מדי פעם?
האמת? אם אתם מחפשים פתרון פשוט, מינימלי, בלי הרבה רעש וצלצולים – אני ממליץ לבדוק את מגרסת Fellowes P25S. מדובר במגרסה סופר קומפקטית עם מיכל של 11 ליטר – שזה מושלם בדיוק לצרכים הביתיים הרגילים כמו חשבוניות, דואר יומיומי, או אפילו פתקיות מרופא. היא גורס פתיתים (Cross-Cut), מה שאומר שהמסמכים לא יוצאים בפסים ארוכים אלא בחתיכות קטנות יותר שלא ניתן לשחזר בקלות. נכון, היא לא מיועדת לנפחי עבודה גדולים – אבל אם אתם משתמשים בה פעם ביום או אפילו פעם בשבועיים, היא תעשה את העבודה בלי בעיה.אני אישית נתקלתי בה אצל חבר שמנהל עסק קטן מהבית. שאלתי אותו איך היא מסתדרת עם צרכי היום-יום שלו והוא ענה: "שומע? זה פשוט עובד". אז כן, אין לה יכולת לגרוס כרטיסי אשראי או מסמכים עבים מדי – אבל בשביל ניירת שוטפת זה לחלוטין מספיק. בקיצור? פתרון קליל ונוח במחיר ידידותי.
מה עושים כשיש צורך במגרסה למשרד הביתי שמטפל בנפח בינוני של ניירת?
כשיש לכם קצת יותר עומס בבית – נגיד עובדים מהבית באופן קבוע, מנהלים פרויקטים עם הרבה הדפסות, או שיש גם ילדים בלמידה מרחוק שמביאים ערימות של עבודות ומבחנים – הייתי ממליץ ללכת על מגרסה כמו Fellowes LX65 או LX70. שתיהן מגיעות בנפחים מכובדים (22 ו-18 ליטר בהתאמה) והן גורסות עד 10 דפים בו זמנית – שזה אחלה כשצריך לטפל בערמות מהר.אני חייב לציין שבלקוחות פרטיים שאני עובד איתם ראיתי שה-LX70 מקבלת הרבה מחמאות בזכות העיצוב החכם שלה וגם בזכות העובדה שהיא מתמודדת נהדר עם סיכות משרדיות וקליפים קטנים ששכחתם להסיר (קרה לי באופן אישי כמה פעמים... והיא פשוט המשיכה לגרוס בלי למצמץ). יש גם יתרון בכך שהיא שקטה יחסית לתפוקת הגרסה שלה – ככה שאפשר לעבוד ליד הילדים בלי לחשוש שהם יקפצו כל פעם שהיא מופעלת.
ואם אני ממש חרד לפרטיות ורוצה גריסה הכי בטוחה שקיימת?
וואו, פה אתם מדברים אליי! אם יש משהו שאני לעולם לא מזניח זה אבטחת מידע אישי. במיוחד בעידן שבו הכל מחובר לרשת ואפילו חתיכת דף יכולה להיות מקור לדליפה רצינית... במקרה כזה חד משמעית לכו על Micro-Cut. למשל Fellowes LX221 או ה-LX211 הלבן הן שתי מפלצות שגורמות לכל מסמך להפוך לקונפטי שלא היה מבייש מסיבת פורים בבית ספר יסודי.גם המראה שלהן מאוד מעוצב ומודרני יחסית למכשירי משרד טיפוסיים – כך שהן משתלבות יפה במשרד הביתי ולא נראות כאילו גירשו אותן מאיזה בניין משרדים באשדוד בשנת 2003... מעבר לכך, הן מגיעות עם טכנולוגיית SafeSense שמונעת הפעלה כשהיד קרובה לפתח ההזנה – וזה חשוב מאוד אם יש ילדים סקרנים בבית (כמו אצלי!).
אגב, ניסיתי בעצמי לגרוס מסמך רגיש במיוחד שהיה כתוב בדיו כהה ובשני צידי הדף… התוצאה: אפילו לבלש CSI היה קשה לפענח שזה בכלל היה שייך לבן אדם אמיתי!
מה הבחירה הנכונה למי שלא רוצה להוציא הון אבל עדיין רוצה איכות?
אם התקציב משחק תפקיד ואתם עדיין רוצים משהו איכותי ולא איזה מותג No name אנונימי שנמס אחרי שימוש ראשון – כדאי לשים עין על Fellowes M7C או M8C. אלו דגמים אישיים בגודל בינוני-קומפקטי עם נפחים של 14–15 ליטר שמתאימים מאד לסביבה ביתית פעילה אך לא עמוסה יתר על המידה.לפני שנה המלצתי לחבר שלי להתחיל עם M7C כי הוא בדיוק עבר לעבוד חלקית מהבית ורצה מקום למסמכים שלו ושל אשתו (שהיא עצמאית בתחום החשבונות). מאז הוא לא הפסיק להודות לי. הדגם הזה שקט יחסית לגודלו ונותן תמורה מעולה למחיר שלו: גוף חזק ומתכת פנימית יציבה שלא עושה קולות חשודים אחרי שבועיים שימוש...
והכי חשוב? אפשר להשאיר אותו בפינת החדר והוא לא מכער את הסביבה כמו כמה מהדגמים התעשייתיים... בהחלט פתרון שנותן "יותר תמורת פחות".
אני צריך משהו לעבודה אינטנסיבית אבל שאין לו מקום גדול - המלצה?
זו נקודת כאב מוכרת מאוד: מצד אחד דרישה לגריסה יומיומית די אינטנסיבית, מצד שני מגבלה של מקום בבית (או חדר עבודה שהוא חצי מטבח...). במקרה כזה הייתי הולך על Powershred® P30C שהוא אחד הדגמים הכי מאוזנים מבחינת ביצועים לגודל שלו.יש לו קיבולת טובה למדי לגודל הקומפקטי שלו (עד 6-7 דפים יחד), חותך בסגנון פתיתים ומגיע עם מיכל של כ-15 ליטר – שזה בהחלט מספיק כדי לא לרוץ כל יומיים לפח הגדול בחוץ... אני מכיר משפחה שעובדת איתו בשיטת "כל הדואר נכנס ישר לגריסה" והרגל הזה פשוט מנקה להם את הבית מיד אחרי האיסוף מתיבת הדואר.
בנוסף לכך מדובר בדגם קל להפעלה שגם ילד בן עשר יבין איך להשתמש בו ברגע הראשון. ולמרות שאין לו מנגנונים מורכבים כמו SafeSense ודומיהם - הוא די אמין לאורך זמן אם משתמשים בו לפי ההוראות ולא דוחפים הכול בכוח…
איך לבחור בין עיצוב סולידי לפיצ'רים טכנולוגיים מתקדמים?
נו טוב... זאת אחת ההתלבטויות שאני שומע הכי הרבה! אנשים אומרים לי: "אבל זו רק מגרסה", ואני תמיד אומר להם – "כן… עד שאתה צריך אותה באמת". כאן נכנסת לתמונה למשל ה-Fellowes Powershred LX201 שהיא שילוב נדיר בין עיצוב ממש יפהפה לבין טכנולוגיה מתקדמת במיוחד שמתאימה לבית מודרני ואינטיליגנטי.זה דגם שלא רק נראה טוב אלא גם כולל מערכות בקרת עומס ומניעת תקיעות בזמן אמת (!), כך שאם בטעות ניסית לדחוף ערימת נייר קצת גדולה מדי היא תאט ותתריע לפני שיהיה בלגן בתוך המכונה... מדבר מניסיון! ניסיתי לדחוף אליה סטייפלר קטן וציפיתי לרעש צורם או חסימה טוטאלית וזה פשוט חלף חלק כאילו זה שק תפוחי אדמה...
בקיצור - אם אתם רוצים לשלב בין פונקציונליות גבוהה לבין מראה שמוסיף סטייל לבית שלכם ולא עושה פדיחות מול אורחים? זו יכולה להיות הבחירה המדויקת לכם.
מה כדאי לדעת לפני שבוחרים בדגם בסיסי כמו HSM S5?
אז ככה… ה-HSM S5 הוא באמת אחד הפתרונות הפשוטים והבסיסיים בשוק כיום והוא מתאים בעיקר למישהו שרוצה 'משהו שיעבוד' בלי להסתבך יותר מדי. מדובר במגרסת פתיתים שמתמודדת יפה עם מסמכים רגילים בכמויות קטנות וגם תופסת מינימום מקום על הרצפה/מדף/עמדה צדדית ליד השולחן.אבל (!) חשוב להבין שהיא מיועדת באמת לשימוש סופר בסיסי בלבד: אין לה מערכות הגנה מורכבות ואין פילטרים מיוחדים - פשוט נכנסת חתיכת נייר ויצאים פתיתים תוך שנייה שתיים וזהו. היתרון פה הוא המחיר והאמינות הראשונית שלה כמוצר גריסה מזערי לבית במחיר התחלה מצוין.
ראיתי אנשים שמשתמשים בה כמגרסת גיבוי שנייה ליד יחידה מרכזית גדולה יותר דווקא בגלל הגודל שלה והניידות הקלה בין חדרים שונים בבית או אפילו לקחת אותה לצימר ולמחוק חשבוניות בדרך...
—
אם תרצו שאמשיך בעוד שאלות ותשובות נוספות בנושא הזה ואחרים מתוך עולם הציוד המשרדי – תגידו לי ואני אשמח להרחיב עוד נקודות!
מדריך השוואה בין מגרסות נייר אישיות ומשרדיות – מה באמת שווה את ההשקעה?
בואו נדבר תכל'ס – לבחור מגרסת נייר נשמע פשוט, אבל כשיורדים לפרטים הקטנים מגלים שזה עולם שלם בפני עצמו. יש מגרסות שקטות, חזקות, קומפקטיות, עם עיצוב נוצץ או פשוט כזה שלא תופס מקום. כל אחת מביאה איתה יתרונות וחסרונות, וכמו בכל דבר בחיים – צריך להבין מה באמת מתאים לצרכים שלכם. אחרי שבדקתי, קראתי, ניסיתי והקשבתי לחוות דעת של לקוחות (וגם נתקלתי באינספור שאלות בסגנון "מה עדיף? ה-LX או ה-Powershred?") – החלטתי לרכז לכם את הכול כאן בצורה הכי ברורה ונגישה שיש.מגרסות בסיסיות לשימוש אישי בבית
אם אתם מחפשים פתרון קטן ופשוט לבית – בלי יותר מדי רעש וצורך בנפח ענק של גריסה – יש כמה דגמים שממש עושים את העבודה כמו שצריך.למשל מגרסת Fellowes 6C היא דוגמה קלאסית למגרסה ביתית קומפקטית שמתאימה למי שמדי פעם צריך לגרוס מסמכים עם פרטים רגישים. היא מאפשרת גריסת עד 6 דפים בו-זמנית וכוללת מיכל בנפח של 11 ליטר. העיצוב שלה די פשוט וסטנדרטי; לא משהו שמתבלט אבל גם לא מכביד על השולחן או החדר.
עוד אפשרות בסיסית מעניינת זו Fellowes P25S שגם היא מגיעה עם נפח של 11 ליטר ומכילה מנגנון בטיחותי שמונע הפעלה לא זהירה – שזה חשוב במיוחד אם יש ילדים בבית. מדובר במגרסה יחסית איטית ופשוטה אבל מצוינת לשימוש מזדמן.
גם Fellowes P36C יכולה להתאים באותו הקו אך יש לה יתרון נחמד: היא גורסת פתיתים במקום רצועות רגילות – זה אומר שהמידע נהרס בצורה יסודית יותר וזה משפר את תחושת הביטחון שלנו כשאנחנו משליכים מסמכים לפח.
אם בא לכם משהו קצת יותר עוצמתי אבל עדיין קומפקטי ונוח לבית, כדאי לשים לב לדגם M7C מבית Fellowes שמציע קיבולת של 14 ליטרים ויכול לגרוס עד 7 דפים בבת אחת בטכנולוגיית פתיתים. הוא טיפה יותר רציני מבחינת הביצועים ועדיין לא יתפוס הרבה מקום בסביבה הביתית.
המגרסות המעוצבות – יופי שלא בא על חשבון הפונקציונליות
פה אני חייב לציין שנפל לי הלב קצת... כי וואלה, מסתבר שאפשר למצוא מגרסה שגם נראית טוב וגם עושה עבודה מעולה! הדוגמא הכי בולטת זו Powershred LX201 שהיא ממש תכשיט טכנולוגי קטן. מעבר לעיצוב הסופר מודרני שלה (כזה שלא תתביישו להשאיר ליד המדף), היא מגיעה עם מנגנונים חכמים לזיהוי עומס וגורס פתיתים ברמת ביטחון גבוהה מאוד (Micro-Cut). מי שחובב סדר וניקיון יעריך גם את העובדה שהיא כוללת תאוב אוטומטי נגד חסימות ונורת חיווי לכמות הנייר.גם דגם LX211 הלבן משלים את אותו הרעיון במראה בהיר יותר ואסתטי מאוד לחללים הנקיים והמודרניים. הוא מגיע לנפח גדול יותר ומתאים כבר לסביבה משרדית קטנה או אפילו חדר עבודה מקצועי בבית שמייצר נפח מסמכים גבוה יחסית ביום-יום.
ולמי שממש אוהב עיצוב מינימליסטי אך יעיל – הדגם LX221 עונה בדיוק על הצורך הזה: שילוב בין פונקציונליות גבוהה לגודל קומפקטי יחסית ועיצוב חלק ואינטואיטיבי מאוד בתפעול שלו.
המשרד הביתי או העסק הקטן – איפה הכוח פוגש את הפרקטיקה
פה אנחנו כבר מדברים על רף אחר לגמרי מבחינת ביצועים ועוצמה. מי שעובד מהבית באופן קבוע, מנהל קליניקה או עסק עצמאי קטן עם צורך אמיתי בגריסה יומיומית ימצא פתרונות הרבה יותר מתאימים בדגמים כמו LX45 (נפח מרשים של 17 ליטרים) או LX65 שהוא אפילו מרווח יותר ומגיע ל-22 ליטרים(!). שניהם בנויים לעבודה רציפה ועדיין שומרים על צריכת אנרגיה סבירה ועל פעולה יחסית שקטה ביחס לעוצמה שלהם.עוד אופציה מעולה היא ה-LX70 שמציב איזון מעניין בין גודל המיכל (18 ליטרים) לקצב הגריסה וליכולת להתמודד עם מגוון סוגי נייר כולל סיכות ומהדקים קטנים בלי למצמץ בכלל.
אם אתם מחפשים משהו שמתקרב לביצועים של משרד בינוני בלי לזנק למחירים מטורפים, Powershred P30C הוא לגמרי מועמד ראוי: אפשר להכניס לו עד 6 דפים בפעולה אחת והוא משתמש בשיטת פתיתים לבטיחות מוגברת. הוא מעט פחות "מפואר" בעיצוב אבל העבודה שלו מדויקת והוא עושה בדיוק מה שמצופה ממנו בלי להתחכם יותר מדי.
השוואה מול מותגים אחרים – HSM נכנסת למשחק
אז נכון שרוב הדגמים פה הם Fellowes שפשוט שולטת בשוק הזה ביד רמה מבחינת אמינות וזמינות בארץ… אבל לפעמים דווקא ה"דוד האירופאי" מציע אלטרנטיבה מעניינת. במקרה הזה אני מדבר כמובן על HSM הגרמנית שנותנת פייט אמיתי בתחום המשרדי והאישי כאחד.HSM S5 למשל היא אחת המגרסות הפשוטות ביותר שלהם והיא אומנם בסיסית מאוד בגישה שלה אך מתאפיינת בבנייה מוצקה ואיכות גריסה טובה עבור שימוש קל וביתי בעיקר למכתבים ודפי מידע חשודים פה ושם…
לעומתה HSM X5 כבר משחקת בליגה אחרת לחלוטין ומתחרה ראש בראש מול הדגמים החזקים של Fellowes כשהיא מציעה נפח טוב לגריסה יומיומית ופעולה חלקה לאורך זמן ממושך תוך כדי שהיא מפגינה פחות רעש מהממוצע בז'אנר הזה (וזו נקודה שאני מעריך אישית).
אז מה למדנו מכל זה?
האמת? הופתעתי מכמות האפשרויות שקיימות היום בשוק גם למשתמש הביתי וגם לעסק הקטן. ההבדלים האמיתיים נמצאים בפרטים הקטנים: נפח המיכל, סוג הגרס (פתיתים לרמת אבטחה גבוהה או רצועות סטנדרטיות), יכולת עבודה רציפה ובמיוחד מנגנוני בטיחות ותקלות שכיחים כמו חסימות.אני תמיד ממליץ לחשוב קודם כל על הצורך האישי שלכם לפני שאתם מתפתים לדגם נוצץ רק בגלל שהוא נראה טוב באתר... אם אתם גורסים מסמך אחד פעם בשבועיים – חבל להשקיע במפלצת תעשייתית שתופסת מקום סתם. מצד שני, אם אתם עובדים עם מידע אישי רגיש כמו חוזים רפואיים או נתונים פיננסיים - אל תחכו לרגע האחרון שבו יהיה מאוחר מדי להתמודד עם חלילה זליגת מידע...
בקיצור חברים - תבחרו חכם ובהיגיון! ואם עדיין מתלבטים - תשאלו אותי בכיף ואני אשמח לעזור לכם להתלבט עוד קצת...