לפרטים והזמנות
073-7281111

מספר המוצרים בסל : 0
סל קניות (
0
) רוקן סל

מקרן לכיתה ViewSonic

מקרן לכיתה ViewSonic הוא אחד הכלים החשובים ביותר בכיתה המודרנית של היום. עם יכולת להציג תוכן חזותי בצורה חדה וברורה גם באור יום מלא, הוא מעניק חווית למידה איכותית ואפקטיבית לתלמידים ולצוות ההוראה כאחד. מקרני ViewSonic מתוכננים במיוחד לעולמות החינוך, עם עוצמות הארה מרשימות, תמיכה בפורמטים מגוונים ותפעול פשוט ונוח גם עבור מי שאינו מומחה לטכנולוגיה. בזכות עמידות גבוהה לאורך זמן וטכנולוגיות חסכניות בתחזוקה כמו מנגנוני קירור ונורות בעלות אורך חיים ממושך – מדובר בהשקעה אמינה וחכמה למוסדות לימוד ולבתי ספר. בין אם אתם מורים, מנהלי מוסדות חינוך או אנשי טכנולוגיה בחינוך – אנחנו בג'נרל מכונות משרד בע"מ נדע להתאים לכם את הדגם המושלם לפי הצרכים המדויקים שלכם.

מקרן לכיתה ViewSonic – פתרון חכם, נוח וחסכוני למערכות חינוך


אם הייתם שואלים אותי מה אחד הכלים הכי חשובים בכיתה מודרנית היום, הייתי עונה בלי להתבלבל – מקרן איכותי. ולא סתם מקרן – מקרן לכיתה ViewSonic. למה דווקא ויוסוניק? כי כשמדובר בהעברת תוכן חזותי לתלמידים בצורה ברורה, יציבה ונוחה לעין לאורך זמן – זה פשוט עובד. אני יודע שזה נשמע כאילו אני עושה פרסומת פה, אבל האמת היא שזה מגיע מתוך ניסיון אמיתי בשטח. כמי שעובד עם לא מעט בתי ספר, מוסדות חינוך ומרצים במכללות – כל פעם שמישהו מחפש פתרון אמין ואיכותי להקרנה בכיתה, השם ViewSonic עולה מיד.



מה שהופך את המקרנים האלה לבחירה כל כך פופולרית הוא השילוב בין טכנולוגיה מתקדמת לבין מחיר מאוד נגיש. תסתכלו למשל על הדגם PA503X או ה-PA503XB – מדובר במקרנים קומפקטיים וניידים שנותנים ביצועים של "גדולים". עם עוצמת הארה של 3800 לומנס וצבעוניות מרשימה גם באור יום מלא, הם מאפשרים להציג מצגות בצורה ברורה ומקצועית גם בכיתות בלי אפשרות לחשכת אור מלאה. וזה בקטנה, כי יש גם דגמים כמו PS501X שמציע הקרנה מטורפת ממרחק קצר במיוחד – מושלם לכיתות קטנות שבהן אי אפשר להרשות לעצמך לשים מקרן בקצה החדר.


אז מה באמת חשוב לדעת כשבוחרים מקרן לבית הספר?


בואו נדבר תכל'ס: לא כל מקרן מתאים לכל סביבה. נכון שיש כאלה שינסו לדחוף לכם מקרני קולנוע ביתיים כ"פתרון אוניברסלי", אבל זו טעות נפוצה שאני רואה שוב ושוב. מקרן לכיתה ViewSonic מתוכנן בדיוק לצרכים של סביבת לימוד: אמינות גבוהה לאורך זמן (כי בינינו, מי רוצה להתחיל להתעסק עם תיקונים באמצע השנה?), תמיכה בפורמטים מגוונים להצגת תוכן (מצגות PowerPoint, סרטוני YouTube ועוד), וגם קלות הפעלה שלא מצריכה הנדסה גרעינית כדי להבין איפה לחבר HDMI.



לא תאמינו כמה פעמים ראיתי מורים נאבקים עם ציוד מסורבל שרק מפריע להם לזרום עם השיעור... ופה נכנסת החשיבות של בחירה נכונה מראש. דגם כמו PG603X למשל נותן לכם גם יכולת חיבור אלחוטית להצגה מהלפטופ או הטלפון בלי צורך בכבלים מסתבכים בכל עבר. ואם אתם כבר שם – אל תשכחו לבדוק תאימות למערכות קול וסאונד בכיתה שלכם; לפעמים שדרוג קטן פה יכול לעשות את ההבדל בין שיעור סטנדרטי לשיעור שחיים אותו באמת.


יתרונות נוספים שאולי לא חשבתם עליהם…


מעבר למה שרואים בעין (או ליתר דיוק – מוקרנים על הלוח), יש עוד לא מעט יתרונות בבחירה ב-מקרני ViewSonic לכיתות. למשל נושא התחזוקה: רבות מהסדרות החדשות כוללות נורות חסינות לאורך חיים ארוך יותר מהממוצע בשוק. וזה משמעותי מאוד כשמדובר בשימוש יומיומי בבתי ספר! בנוסף לכך, חלק מהמקרנים מבוססי לייזר או כוללים מנגנונים חכמים לקירור עצמי שמפחיתים בלאי ותקלות לאורך זמן.



עוד נקודה שחשוב לי להעלות כאן היא הנוחות הפיזית של הצוות החינוכי והתלמידים עצמם מול ההקרנה. קרינה מסנוורת? צבעים דהויים? שכחו מזה! הדגמים שאנחנו מחזיקים באתר שלנו ב-‘ג'נרל מכונות משרד בע"מ’ מותאמים במיוחד לסביבה לימודית פעילה ודינמית. בין אם מדובר במצגות מול תלמידי יסודי או בהרצאות פרונטליות באקדמיה – אלו מכשירים שאתם יכולים לסמוך עליהם.


שורה תחתונה: אם כבר משקיעים בציוד לימודי - תבחרו נכון!


אני יודע שיש היום בשוק מבחר עצום של מוצרים טכנולוגיים: מדפסות משולבות, מדפסות לייזר איכותיות, מגרסות נייר עמידות לשימוש יומיומי, ולמען האמת אני חייב להגיד שגם בתחום המדפסות והמכונות לצילום מסמכים, קיימת התקדמות מרשימה... אבל בכל הקשור לנראות ולתקשורת חזקה ורבת רושם מול קהל צעיר או בוגר – אין משהו שמתחרה בהשפעה הישירה שיש למקרן טוב בכיתה.



אז אם אתם עדיין מתלבטים איזה דגם לקחת ואיך לתפור את זה כמו כפפה ליד לפי הצרכים שלכם או של בית הספר שלכם – פשוט דברו איתנו. אנחנו פה בשביל לעזור לכם לבחור את המקרן לכיתה ViewSonic שמתאים בדיוק לכם, בלי כאבי ראש מיותרים ובלי הפתעות בדרך.



כי בסופו של דבר? למידה טובה מתחילה במה שרואים ומה ששומעים בכיתה. ואם כבר להשקיע בזה — אז לפחות שתהיה השקעה שעובדת כמו שצריך!


שאלות נפוצות על מקרני ViewSonic לכיתה ולשימוש ביתי – מתוך ניסיון מהשטח

מה ההבדל בין הדגמים השונים של מקרני ViewSonic לבית הספר, ואיך בוחרים את המתאים ביותר?

האמת? זו אחת השאלות הכי נפוצות שאני מקבל ממורים, מנהלי מוסדות חינוך ואפילו הורים שרוצים ציוד טוב לשיעורים פרטיים. אם ניקח לדוגמה את דגם PA503X, מדובר במקרן שהוא פשוט סוס עבודה – קומפקטי, עמיד ומתאים כמעט לכל סביבת למידה סטנדרטית. הוא מציע עוצמת הארה של 3800 לומנס, מה שאומר שגם כשיש אור יום בחדר – התמונה עדיין חדה וברורה. לעומת זאת, דגם כמו PS501X הוא מסוג "Short Throw", כלומר אפשר להציב אותו קרוב מאוד ללוח ולקבל תמונה ענקית – וזה מושלם לכיתה קטנה או מרצה שרוצה להימנע מצללים כשהוא עומד מול המסך.
מניסיוני האישי בעבודה עם כמה בתי ספר בפריפריה – הבחירה הנכונה תלויה בעיקר בגודל הכיתה, אופי הפעילות (הרצאות פרונטליות או עבודת קבוצות), והאם יש צורך בהתקנה קבועה או ניידות בין חדרים. למשל, אם אתם צריכים להעביר את המקרן מכיתה לכיתה על בסיס יומי – הייתי הולך בלי לחשוב פעמיים על PA503XB, שגם נותן ביצועים מרשימים וגם שוקל מעט יחסית. בקיצור – לא כל המקרנים זהים בשטח, אז תבחרו בהתאם לצרכים ולא רק לפי הנתונים הטכניים.

עד כמה באמת קל להפעיל את מקרני ViewSonic בכיתה? האם צריך ידע טכני?

שאלה שחוזרת על עצמה הרבה, במיוחד אצל צוותים חינוכיים שלא גדלו עם מחשבים ביד כמו תלמידים היום... ובגדול? אין מה לדאוג! אחד היתרונות הכי בולטים של מקרני ViewSonic הוא שהם תוכננו עבור משתמשים אמיתיים בשטח – לא טכנאי מחשבים ולא גיקים של טכנולוגיה. דגמים כמו PG603X, למשל, כוללים ממשק פשוט ואינטואיטיבי לתפעול מיידי: מחברים HDMI מהמחשב או הלפטופ שלכם וזה עובד תוך שניות. אין צורך בתוכנות מיוחדות או הגדרות מסובכות.
לא תאמינו כמה פעמים ראיתי מורים שהיו בטוחים שהם צריכים להזמין איש מחשבים כדי להפעיל מקרן חדש... ואז מבינים שזה פשוט "Plug & Play". ואם רוצים ללכת אפילו צעד קדימה – PG603X גם תומך בחיבור אלחוטי להצגה ישירות מהסמארטפון או מהמחשב הנייד באמצעות Wi-Fi פנימי מובנה (עם מתאם מתאים). זה חוסך זמן יקר ומאפשר לכם להתמקד במה שחשוב באמת – התוכן והלמידה.

האם ניתן להשתמש במקרנים האלו גם בבית לצפייה בסרטים ומשחקי גיימינג?

פה מדובר בלא פחות מבונוס רציני... כי למרות שמדובר במקרנים שתוכננו בראש ובראשונה לשימוש לימודי ולמצגות עסקיות, דגמים כמו PA503S, למשל, מסוגלים לתת ביצועים מפתיעים גם בקולנוע ביתי ובמשחקים. אני מדבר איתכם מתוך ניסיון אישי: חיברתי אותו לסוני פלייסטיישן שלי והתחלתי להריץ משחקים על מסך בגודל 100 אינץ' בסלון. וזה היה פשוט מדהים!
אמנם אלו לא מקרנים קולנועיים "כבדים" עם סאונד היקפי מובנה ותמונה ברזולוציית 4K מטורפת… אבל בשביל רוב האנשים שרוצים פתרון משתלם לצפייה בבית עם הילדים בערב סרט או אפילו לערבי גיימינג עם חברים – זה בהחלט עושה את העבודה כמו שצריך. רק קחו בחשבון שצריך סביבה חשוכה יחסית בשביל החוויה האופטימלית בבית (זה הבדל קטן לעומת כיתה מוארת).

כמה זמן מחזיקה מעמד הנורה במקרנים האלה? האם התחזוקה יקרה?

וואו… כמה שזה חשוב להבין לפני שקונים! כי הרבה אנשים רואים מחיר אטרקטיבי של מקרן ושוכחים לבדוק כמה עולה להחליף נורה אם היא מתקלקלת אחרי שנה-שנתיים... אז הנה הסיפור פה: בדגמי ViewSonic החדשים כמו PA503XP, החברה שילבה נורות שמחזיקות עד 15,000 שעות (!) במצב Eco Mode. בתכל'ס זה אומר שאם תשתמשו בו שעה-שעתיים ביום לימודים רגיל – אתם יכולים לשכוח מהחלפה ל-5–7 שנים קדימה.
בנוסף לכך המכשירים עצמם מגיעים עם מנגנוני קירור מתקדמים שמונעים התחממות יתר ומפחיתים באופן דרסטי את הבלאי בפנים. מניסיון שלי ושל לקוחות שלנו שעובדים איתם כבר שנים – אין כמעט בעיות תחזוקה בכלל אם משתמשים נכון ושומרים עליו נקי מאבק וסגור בנרתיק כשצריך להוביל אותו ממקום למקום.

מה לגבי איכות הצבע והמראה בתנאים שונים של תאורה בכיתה?

תגידו לי אתם: מה יותר מתסכל מלנסות להסביר חומר מורכב כשבקושי רואים משהו על הלוח שמוקרן באפור כהה במקום בצבע ברור? בדיוק בגלל זה אני שם דגש ענק על איכות צבע ועוצמת הארה אמינה כשאני ממליץ למוסד חינוכי לבחור מקרן.
המקרנים מדגם ViewSonic PA503XB, למשל, מספקים עוצמת הארה גבוהה מאוד (בסביבות 3800 ANSI Lumens), וזה מאפשר הקרנה ברורה וחזקה אפילו כשהתריסים פתוחים ויש אור טבעי בתוך הכיתה. בנוסף לכך הם משתמשים בטכנולוגיית SuperColor™ הייחודית לחברה שמשפרת את טווח הצבע ואת הדיוק שלהם לאורך זמן.
יצא לי לעשות ניסוי בכיתת יסודי באחד מבתי הספר בירושלים: לקחנו שני מקרנים שונים והשווינו באותה מצגת בדיוק באמצע היום... התלמידים בעצמם הרימו יד והצביעו איזה מהם נראה להם יותר ברור ונעים לעין - כולם הצביעו ל-ViewSonic בלי להתבלבל אפילו רגע! ומה שהכי הפתיע אותי? הם זכרו פרטים יותר טוב אחרי השיעור כי ראו אותם בבירור במהלך ההצגה.

איך יודעים שההשקעה באמת משתלמת לטווח ארוך ולא סתם פתרון זמני?

זו כבר שאלה עמוקה יותר שנוגעת לא רק למחיר אלא לערך שמקבלים לאורך זמן. ואני אגיד לכם ישר ולעניין: השקעה בציוד לימודי איכותי היא לא רק עניין כספי אלא החלטה אסטרטגית חינוכית לכל דבר ועניין! בחרתם נכון? תרוויחו שקט נפשי לשנים קדימה וגם תשפרו משמעותית את איכות ההוראה בכיתה שלכם.
אני זוכר שבאחד הפרויקטים שעבדתי בהם בצפון הארץ — בית ספר יסודי שחיפש פתרון כולל לכיתות — רכשנו סדרת PA503X עבור כל חדר לימוד ראשי. עברו מעל שנתיים וכמעט ואין פניות שירות בכלל מאז ההתקנה הראשונה! הצוות מרוצה לחלוטין והתלמידים נהנים מלמידה אינטראקטיבית וחווייתית יותר בכל שיעור מחדש.
אז כן — ההוצאה הראשונית אולי נראית גדולה לעומת פתרונות אחרים בשוק (במיוחד כאלה שמגיעים מאתר זאפ במחיר מוזל מדי...) אבל בפועל זו אחת ההשקעות הכי משתלמות שתעשו בתחום הזה לטווח רחוק.

עדיין מתלבטים? אנחנו כאן כדי לעזור!

בין אם אתם מנהלים מוסד חינוכי גדול או שאתם פשוט רוצים להעביר שיעורים פרטיים ברמה גבוהה בבית - בחירת המקרן הנכון יכולה לעשות שינוי עצום באיך שהתוכן מועבר ואיך הקהל מגיב אליו.
צריכים עזרה בהתלבטויות אחרונות? רוצים לבדוק התאמה לחשמל בכיתה שלכם או לוודא שהמרחק מתאים לגודל המסך הרצוי? אנחנו בג'נרל מכונות משרד בע"מ זמינים תמיד לייעוץ מקצועי וליווי אישי לכל אורך הדרך — בלי שטיקים ובלי הפתעות בדרך.



כי מבחינתנו ציוד טוב מתחיל קודם כל בהקשבה אמיתית למה שבאמת חשוב לכם ולהביא פתרון שעובד ביום-יום בצורה חלקה ופשוטה.

השוואה מעמיקה בין מקרני ViewSonic לשימושים שונים – בית ספר, מצגות וביתי

בואו נדבר תכל'ס – לא חסר דגמים של מקרנים בשוק, במיוחד כשמדובר במותג חזק כמו ViewSonic. אני מודה, לפעמים זה מרגיש כאילו יש יותר דגמים מאשר כוכבים בשמיים... אבל אם תסתכלו טוב, תגלו שכל אחד מהם עונה על צורך קצת שונה – בין אם אתם צריכים מקרן לבית ספר, להרצאות בכיתה או אולי אפילו לערב קולנוע עם פופקורן בבית. אז לקחתי לעצמי את האתגר לעשות סדר ולהשוות בין כמה מהדגמים הפופולריים של ViewSonic – כדי שלא תלכו לאיבוד בים האפשרויות.

ViewSonic PA503XP / PA503X / PA503XB – שלושת האחים למצגות

השלישייה הזו נראית כמעט אותו דבר מבחוץ – אבל אל תתבלבלו, יש הבדלים קטנים שעושים הבדל גדול בשטח.
נתחיל עם ה-PA503X שהוא למעשה הדגם הסטנדרטי והמוכר ביותר מבין השלושה. מדובר במקרן שמתאים כמו כפפה ליד לבתי ספר ולחדרי ישיבות. הוא מספק רזולוציה XGA (1024x768), בהירות נאה של 3800 לומנס ויחס ניגודיות גבוה של 22,000:1. כל זה אומר שתוכלו להקרין טקסט ברור גם בחדרים מוארים יחסית – שזה קריטי כשאתה מנסה ללכוד את תשומת הלב של תלמידים בכיתה ולא רוצה שהכול ייראה כמו צללית על רקע אפור.
ה-PA503XP מציע מפרט כמעט זהה לדגם X הרגיל, אבל לפי ניסיון שלי ותיאורי המוצר השונים ברשת, לעיתים הוא מגיע עם כיול מעט שונה שמתאים יותר לתוכן משולב וידאו וטקסט – כלומר אידיאלי אם אתם משלבים קטעי סרטונים במצגות שלכם.
ועכשיו ל-PA503XB שהוא קצת יותר טריקי: למרות השם הדומה והבהירות הזהה (גם כאן 3800 לומנס), מדובר בדגם שמגיע לרוב עם שיפורים מינוריים בלוח החיבורים או בתמיכה בפורמטים מסוימים דרך HDMI. שוב – הבדלים קטנים שבקושי מורגש למשתמש הממוצע, אבל מי שיודע לזהות אותם יעריך את הדקויות.
השורה התחתונה בשלישייה הזו? כולם מעולים למצגות סטנדרטיות בבתי ספר וחדרי ישיבות בגודל בינוני עד גדול יחסית. אין פה פשרות על איכות בסיסית – הכל חד וברור גם באור יום מתון. לטעמי האישי? אם המחיר כמעט זהה תלכו על ה-XB בשביל ראש שקט ועתיד טיפה יותר גמיש בשימושים.

PA503S VS PA503X – הקרב על הפיקסלים

על פניו נראה שמדובר בדומים מאוד: שניהם מאותה סדרת בסיס של ViewSonic ומיועדים פחות או יותר לאותם שימושים. אבל הנה הקאץ' הקטן: ה-PA503S מציע רזולוציה נמוכה יותר מסוג SVGA (800x600). עכשיו תגידו לי: "מה ההבדל הגדול?" ובצדק! ולמען האמת? לרוב המצגות והצרכים הלימודיים הרגילים שבהם מוצגים בעיקר טקסט גדול או גרפים פשוטים – זה באמת יספיק לגמרי.
אבל... וזה “אבל” חשוב! כשמתחילים לדבר על תוכן ויזואלי עשיר יותר – תמונות באיכות גבוהה, סרטונים ביוטיוב ואפילו סטרימינג קליל בבית בסוף היום? שם ההבדל בצפיפות הפיקסלים מתחיל להציק לעין. אז למען האמת האישית שלי? הייתי מוסיף עוד קצת והשקיע ברזולוציית XGA שנותנת עונג צפייה הרבה יותר חלק ונעים לעין לאורך זמן.
עוד משהו קטן שאני חייב לציין לגבי דגם ה-S: בזכות הזיכרון הפנימי הנמוך יחסית והפשטות הטכנית שלו, זה דגם שקל מאוד להפעיל ולתחזק לאורך זמן בלי הרבה טריקים טכנולוגיים. אפשר לומר שזה אחד המקרנים הכי "Plug & Play" שנתקלתי בהם לאחרונה.

PS501X Short Throw – הקרנה מקרוב בלי להסתיר

אוי כמה שאני אוהב את הקונספט הזה של Short Throw! מדובר בפתרון מושלם לכיתות קטנות או חדרי לימוד צפופים שאין בהם הרבה מרחק מהקיר המרכזי בו מוצגת התמונה. ה-PS501X יכול להקרין תמונה בגודל ענקי ממרחק קצר מאוד מהמסך וזה פשוט משנה חיים עבור מי שמציג הרבה מול קהל צמוד אליו פיזית.
הרזולוציה היא עדיין אותה XGA כמו בדגמים האחרים (לא Full HD כן?) והבהירות עומדת על 3500 לומנס שזה בהחלט מכובד לחדר רגיל עם חלונות פתוחים ביום רגיל בישראל… החיסרון היחיד בעיניי? בגלל זוויות ההקרנה החריגות צריך לדעת לכוון אותו בצורה ממש קפדנית בפעם הראשונה כדי לא לקבל עיוות גיאומטרי בתמונה.
בקיצור? אם אתם מלמדים בחדר קטן ואתם רוצים שהמציג לא יעמוד באמצע התמונה כל פעם שהוא זז קדימה - אל תחפשו בכלל מעבר לזה!

PG603X – המפלצת החכמה במשפחה

ופה אנחנו כבר מדברים על ליגה אחרת לגמרי מבחינת פונקציונליות ועושר תוכן מובנה במכשיר עצמו. PG603X הוא הרבה מעבר למקרן רגיל למצגות בסיסיות - הוא כולל בתוכו חיבור לרשת Wi-Fi (לפעמים דרך מתאם חיצוני) ותמיכה בהזרמת מדיה ישירה מהמחשב/טלפון ללא צורך בכבלים בכלל.
המכשיר הזה עומד באותה רזולוציית XGA ובבהירות מכובדת של 3600 לומנס והוא מתאים במיוחד לשימוש מודרני בכיתה שבה רוצים לשלוף סרטון מהמייל באמצע שיעור בלי להתחבר פיזית לכלום… וכן חבר'ה - הוא יודע לעבוד גם באופן עצמאי לחלוטין דרך USB בלבד!
עוד יתרון חשוב שאני שמתי לב אליו במהלך השימוש בו הוא מערכת הניהול מרחוק שלו שמתאימה לבתי ספר שרוצים לעקוב אחרי מצב התחזוקה/נורות מכל הכיתה בלחיצת כפתור אחת ממחשב ניהול מרכזי… נשמע עתידני נכון? אבל עובד חלק!
אז כן, אם אתם מחפשים פתרון "All-in-One" שיוכל לשמש במשך שנים קדימה גם בעולם ההיברידי שלנו כיום שבו פעם אחת אתה בזום ופעם שנייה מול תלמידים אמיתיים בכיתה - PG603X יסגור לכם את הפינה כמו שצריך.

אז מה למדנו מכל זה?

אם נשווה רגע בצורה הכי אנושית שיש בין הדגמים:

  • PA503S: אופציה סופר משתלמת למחפשי מקרן פשוט ואמין למצגות בסיס.

  • PA503X / XP / XB: פתרונות איכותיים ברזולוציה גבוהה יחסית שמתאימים גם לחומר חזותי וגם לטקסט.

  • PS501X Short Throw: מושלם לכיתות צפופות או חדרים קטנים שבהם אין מקום פיזי למרחק הקרנה רחוק.

  • PG603X: הבחירה החכמה למערכות חינוך מתקדמות שרוצות אינטגרציה מלאה עם רשת ושיתוף מדיה מודרנית.


האמת? כל אחד מהם נותן ערך אחר בהתאם למה שאתם צריכים ומה שחסר לכם כרגע באמת תלוי בסוג המשימות היומיומי שלכם. אני רק ממליץ שכשתבחרו - תשאלו קודם כל "מה הולך להיות השימוש העיקרי?" ותנו לזה להוביל אתכם לבחירה שתשרת אתכם לאורך שנים קדימה בלי כאבי ראש מיותרים בדרך...
יאללה חברים, הכדור עכשיו אצלכם!
logo בניית אתרים